{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Važno je napomenuti da su se punom trenažnom procesu Hajduka vratili prvi golman Josip Posavec i vezista Stanko Jurić
Jadranski derbi

Ni uoči jadranskog derbija ne jenjava evropska melanholija na Rujevici… Gent je ekipu Igora Bišćana u revanšu plej-ofa posle samo minut i po nade i euforije zbog gola Pujića iz 32. minuta, preslišao i vratio ga u realnost. Onih (1:1) nisu bili Riječanima dovoljni za plasmanu u grupnu fazu Lige Evrope, što je zatim izazvalo pad tonusa ekipe u hrvatskom šampionatu. Uoči dočeka Hajduka, emotivno pražnjenje domaćih iskoristio je Inter Zaprešić, došao do remija, pa na istu loptu može da zaigra i Damir Burić, trener splitskih Bilih. Naime, Hajduk od jadranskog derbija hoće sva tri boda, a treba splitske Bile i razumeti jer pobeda nad Rijekom za njih znači direktan klinč sa Dinamom za opstanak na čelu HNL-a.

Hajduk ovoga puta može da računa na štopera Ardijana Ismajlija, centarfora Samuela Eduoka, dok u sastavu zbog kartona neće biti Mija Caktaša, te strelca pobedonosnog gola u derbi meču sa Dinamom, Bazela Žradija. Važno je napomenuti da su se punom trenažnom procesu Hajduka vratili prvi golman Josip Posavec i vezista Stanko Jurić, koje treba očekivati u konkurenciji za sastav.

Uprkos evropskom iskustvu Bišćaninovih Riječana, Hajduk statističko–kladilački na Rujevicu dolazi s prednošću. Njihovih je 15 bodova sa sedam utakmica, gol razlika od 13:3, ali i sećanje na martovski debakl sastava Rijeke koji je na Poljudu demoliran sa 4:0 dovoljni su za pdstavu bez ustezanja. Pre toga na ovom paru tri puta se sve završavalo bez pobednika, a Rijeka je poslednji put bila bolja u maju prošle godine kada je došlo GG4+.

Foto: Shutterstock

Najnovije vesti


×