{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Vest objavio torinski Tutosport
no_image.png

Tog 26. jula 2016. godine Juventus je pomerio granice poslovanja u italijanskom fudbalu, razbio kasu i izdvojio rekordnu sumu novca za kupovinu Gonzala Iguaina iz Napolija. Celih 90.000.000 evra uloženo je u taj posao, ispunjena je želja Aurelija de Laurentisa, a Pipita je preko noći od heroja i ikone postao zakleti neprijatelj Napulja.

Četiri godine kasnije Juventus se ponovo sprema za ofanzivu na Napolijevog centarfora. Istina, ovog puta neće biti uloženo baš toliko novca koliko u vreme kada je dolazio tada jedan od najboljih golgetera Evrope, ali eventualni transfer Arkadijuša Milika u Torino mogao bi već sada da se podvede kao veliko iznenađenje. Ipak, kako vest donosi torinski list Tutosport koji je, podsetimo, prvi najavio senzacionalni transfer Kristijana Ronalda pre dve godine, onda cela priča ima svoju težinu.

Nije tajna da je poljski golgeter već sada vrlo tražen pošto je sve izvesnije da će na leto otići iz Napolija, ali je pomalo neočekivano došla vest o Juventusovom interesovanju. Pogotovo jer Dama paralelno pikira Maura Ikardija i Gabrijela Žezusa. Doduše, obojica su drastično skuplji od Milika...

Milik sa Napolijem ima ugovor na još godinu i kusur dana, zato će predstojeće leto biti poslednje u kojem će klub moći nešto da zaradi na njegovoj prodaji, odnosno moći da izbegne scenario u kojem će otići kao slobodan igrač. Đenaro Gatuzo više na njega ne računa ozbiljno i ima druge planove, u koje je čak uključen i Luka Jović, zato je Poljak slobodan u izboru nove sredine.

Atletiko Madrid je već pokazao želju da ga potpiše, ali zbog velikih ulaganja prošlog leta neće imati mnogo novca na raspolaganju. Šuška se da su Rohiblankosi spremni za trampu sa Dijegom Kostom ili Santijagom Arijasom, koga je Napoli želeo još iz vremena dok je Kolumbijac nastupao za PSV.

U Milanu Arkadijuša Milika vide kao idealnu zamenu za Zlatana Ibrahimovića, čiji je ostanak sve manje izvestan. Šalke je navodno već poslao ponudu na 25.000.000 evra...

Ako bi na kraju izabrao transfer u Juventus, Milik bi opet postao zamena za Gonzala Iguaina. Podsetimo, Napoli je za njegov transfer iz Ajaksa 2016. platio 35.000.000 evra kako bi uskočio u Pipitine kopačke. Povrede su ga sprečile u tome da napravi mnogo više, ali i pored kidanja prednjih ukrštenih ligamenata uspeo je da pokaže određeni kvalitet.

Ove sezone postigao je 12 golova, uz 17 utakmica kao starter. Ipak, od dolaska Đenara Gatuza u Napulju se sprema veliko renoviranje tima, gde će očigledno i Poljak biti na listi precrtanih...

Foto: Reuters

Najnovije vesti


×