{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Između Mertensa i Napolija je jaz od 3.500.000 evra

/ Izvor: mozzartsport
Komentari: 2
Premale šanse da se ugovor produži
Između Mertensa i Napolija je jaz od 3.500.000 evra

Jedna od najtraženijih “zverki” u letnjem prelaznom roku biće Dris Mertens. Mnogi su se raspitivali za “zdravlje” belgijskog napadača i tokom minule zimske pijace, ali ni Napoli ni Mertens nisu želeli da se sada rastanu.

Možda se Italijani nadaju da će ubediti sjajnog golgetera da potpiše novi ugovor, ali bi morali za to da se mnogo više otvore nego što imaju nameru. Kako piše Gazeta delo Sport, Mertens je tokom poslednje runde pregovora tražio dvogodišnji ugovor tokom kojeg bi zaradio 7.500.000 evra.

Napoli je spreman da plati mnogo manje. Tim predsednika Aurelija de Laurentisa ponudio je Mertensu 4.000.000 evra za dve godine, uz 1.000.000 evra ako se ispune razni bonusi. Ta razlika između ponude i potražnje je povelika, 3.500.000 evra i jako su male šanse da se nađe neka zlatna sredina, kojom bi obe strane bile zadovoljne.

Kada u junu postane slobodan igrač, belgijski fudbaler će moći sam da postavlja uslove i da bira gde će da ode. Za sada su u red stali Inter, Mančester junajted, Arsenal, a Italijani tvrde da je favorit – Čelsi.

Mertens ima želju da se od Napolija oprosti kao najbolji strelac u istoriji kluba, a za to mu nedostaju još tri gola. Belgijanac je do sada 119 puta bio strelac u dresu kluba iz Napulja, dok je rekorder Marek Hamšik sa 121 pogotkom.

Foto: Reuters

Najnovije vesti


×