{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Repriza dva prethodna finala Kopa Amerika
Izduvan balon

Nema mnogo prestiža u meču za treće mesto na Kopa Amerika, ali bi moglo da bude uzbuđenja.

Razočaranje posle polufinalnih mečeva u Argentni i Čileu je veliko. Argentinci ne mogu da prežale poraz od Brazila u kojem im je sreća okrenula leđa, a sudija ih debelo oštetio. Čile je posle dve uzastopne titule bio na pragu trećeg finala i kao favorit doživeo debakl protiv Perua. Verovatno ni jedni ni drugi najradije ne bi igrali ovaj meč za treće mesto, ali moraće. A kad je već tako, zbog nekih starih dugova će gledati da ne izađu kao dupli gubitnik ovog takmičenja. I da možda iskale bes zbog svega što im se desilo u polufinalima.

Biće ovo repriza dva prethodna finala Kopa Amerika u kojima je Čile oba puta na penale savladao Gaučose i debelo ih zadužio. Sevale su varnice u tim mečevima, bilo je svega što karakteriše vrele Latinose i Argentinci nisu zaboravili Čileancima neke niske udrace. Mesi, Aguero i Otamendi su jedini danas u timu Argentine iz tih finala, dok je kod Čileanaca ostao dobar deo tih šampionskih generacija. Tu su i dalje Isla, Medel, Bosežur, Hara, Vargas, Sančez, Vidal, Arangiz...

Pitanje je za koje timove će se selektori odlučiti, ali Čileance možemo očekivati u najjačem sastavu jer njima su mečevi protiv Argentine uvek posebno bitni i svaka pobeda ima sladak ukus. Moguće je da će ovo za neke igrače iz šampionske generacije biti oproštaj od nacionalnog dresa, pa i zbog toga bi La Roha mogla da ima dodatni motiv.

Što se Argentinaca tiče, oni su sada kao izduvan balon. Selektor Skaloni bi mogao da poštedi Mesija, Aguera, Otamendija i da pruži šansu nekim mlađima poput Dibale ili Lo Selsa.

KOPA AMERIKA

Subota

Za treće mesto

21.00: (1,95) Argentina  (3,50)  Čile (3,90) 

Nedelja

Finale

22.00:  (1,33) Brazil  (4,80)  Peru (10,50) 

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama

Foto: Reuters

Najnovije vesti


×