{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Iz Kluža šalju otrovne strelice: Zašto nam sudi arbitar koji nije na FIFA listi?

/ Izvor: mozzartsport.com
Vatrena uvertira u večerašnji plej-of duel u Rumuniji
Iz Kluža šalju otrovne strelice: Zašto nam sudi arbitar koji nije na FIFA listi?

Taman po okončanju lepog putovanja po Evropi i eliminacije od Sevilje, Kluž mora da se vrati obavezama u nacionalnom prvenstvu. Tamo ih večeras očekuje duel protiv Astre (19.30), ali kako stvari stoje, pred meč će se najmanje govoriti o fudbalu.

Naime, digla se velika prašina oko izbora glavnog arbitra za večerašnji susret. Na centru će stajati Katalin Popa iz Piteštija, koji nije na Fifinoj listi sudija, što je trn u oku za domaće.
„Dan Petresku je imao razloga da bude besan na njega. Nije on to govorio bez ikakvog razloga. A taj isti sudija će opet biti pred nama. Ove sezone već je bio u centru pažnje kada je izbacio trojicu fudbalera, pa i Petreskua“, rekao je Bogdan Mara u izjavi pred večerašnji meč.

On ističe da je zbog svega toga, odabir sudije za večerašnji meč „kritičan“.
„Imamo sedam arbitara na FIFA listi. Zašto baš nama sudi Katalin Popa, koji nije na toj listi? Ovo je plej-of, igramo derbi protiv Astre. Čak smo protiv Botošanija, uz dužno poštovanje, imali FIFA arbitra na terenu. Ne želimo bilo ko da nam pomaže, ali ne želimo ni da nam sudije odmažu na tom putu. Imam samo jedno pitanje – da li u plej-ofu mogu da sude samo sudije sa FIFA značkom?“, zapitao se Mara.

Jasno je da bi pobeda Klužu protiv Astre dobro došla, jer bi vratila domaće na prvo mesto na tabeli sa tri poena više od Univerzitatee iz Krajove, koja je slavila na otvaranju protiv Gaz Metana (2:1).

Nije bio ništa blaži ni Dan Petresku u najavi večerašnjeg duela, mada on nije bacio reflektore ka Astri, već ka Botošaniju.
„Plašim se svakog tima u plej-ofu. Ljudi koji vode Botošane pričaju o osvajanju šampionata. Imaju sve, imaju suđenje, novac… Ali mislim da nisu realni. Svi mi želimo podjednako da osvojimo titulu. Sa druge strane, oni govore da smo mi favoriti, ali baš naprotiv, ja mislim da nismo“, ističe Petresku.

Sve u svemu, večeras će sigurno biti prilično vatreno. Ne bi bilo čudno da na kraju vidimo i po koji crveni karton na obe strane terena, ukoliko se plamen opasno „razbukti“.

RUMUNIJA 1 - PLEJ-OF, 1. KOLO

Subota
Botošani - FCSB 2:2 (1:2)
/Dugandžić 5, 52 - Man 12, Olaru 45+1/

Nedelja
Univerzitatea Krajova - Gaz Metan Medijaš 2:1 (2:1)
/Kikaldau 3p, Mihaila 27 - Konstantin 9p/

Ponedeljak
19.30: (1,30) Kluž (5,00) Astra Đurđu (12,0)

Napomena: Kvote su podložne promenama

Foto: Reuters

Najnovije vesti


×