{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Ivan Petrić o Recku Antiću: Osoba sumnjivog morala da dostavi sve dokaze o “nameštenim utakmicama“

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 21
Oficir za integritet FSS o optužbama za nečasne radnje u Superligi
Ivan Petrić o Recku Antiću: Osoba sumnjivog morala da dostavi sve dokaze o “nameštenim utakmicama“
Dragan Antić

Dragan “Recko“ Antić obrušio se na surdulički Radnik i pre svega predsednika Stanislava Tončeva. Prvi put je odgovorio otac Novica Tončev, sada gazdi i treneru Dinama odgovara oficir za integritet Fudbalskog saveza Srbije Ivan Petrić, koji podseća da je Antić i sam kažnjavan zbog nečasnih radnji u fudbalu i poziva ga da ako ima dokaze o nameštenim utakmicama u Superligi iste dostavi odgovornima na Terazijama.
Imam obavezu da se obratim fudbalskoj javnosti zbog skandaloznih i netačnih izjava Dragana Antića, zlonamernih insinuacija kojima se narušava integritet elitnog takmičenja. Pogotovo sam iznenađen jer te optužbe dolaze od strane osobe veoma sumnjivog sportskog morala i kredibiliteta, osobe željne pažnje i medijskog senzacionalizma“, počinje se u Petrićevom saopštenju i dodaje da je na nedavnom sastanku u Uefi odgovornima iz FSS rečeno da posvete najveću pažnju svakom narušavanju integriteta takmičenja, ali i da vode računa i da svaka optužba o neregularnostima ne mora po automatizmu da znači da je utakmica i nameštena.

Međutim, Antić je govorio o čak 20 ili 30 nameštenih utakmica?!
Svaka informacija  mora proći analizu stručnih službi Fudbalskog saveza zaduženih za integritet takmičenja. Zbog svega navedenog, pozivam Dragana Antića, predsednika kluba koji je kažnjen zbog nečasnih radnji u fudbalu, da podnese nadležnim organima FSS sve dokaze koje ima o nameštenim utakmicama. Za neprijavljivanje informacija kojima kaže da raspolaže, već podleže merama disciplinskih organa FSS, a podsećam ga da su te mere, odnedavno održane Skupštine FSS, još rigoroznije”, kaže Petrić.

Podsetimo, FSS je sredinom maja usvojio novi disciplinski pravilnik po kome je moguće klubove na signale iz Uefe kažnjavati finansijski do 10.000.000 dinara, oduzimanjem od tri do 12 bodova, pa i izbacivanjem u niži rang takmičenja.

(FOTO: Star Sport)

Najnovije vesti


×