{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Srpski stručnjak preuzeo reprezentaciju prebogate zalivske države
Ivan Jovanović selektor Emirata

Fudbalski savez Ujedinjenih Arapskih Emirata postavio je novog selektora. Na mesto Berta Van Marvajka, koji je samo devet meseci obavljao dužnost šefa nacionalnog stručnog štaba, dolazi Ivan Jovanović.

"Među velikim brojem kandidata izbor je pao na Ivana Jovanovića, zbog specifičnih karatkeristika njegove biografije koji odgovaraju kriterijumima koje smo postavili", objašnjava ovaj izbor trenutno prvi čovek FS UAE, šeik Rašid bin Humaid Al Nuaimi, "A najvažnije je njegova ambicija i veliko znanje o fudbalu u Emiratima".

Iskusni srpski stručnjak (57) je dva puta radio u UAE, oba puta kao trener u Al Nasru. Trener iz Lomnice, koji je pre nekoliko godina napravio pravo malo čudo sa APOEL-om, pošlog decembra je dobio otkaz u najstarijem klubu ove zalivske države i od tada nije radio. Prethodno je sa Al Nasrom, koji je preuzeo od Valtera Zenge, 2014. osvojio Predsednički kup i Kup arapskog zaliva.

Prvi zadatak Jovanoviću je da stabilizuje nacionalni tim koji slabo igra u poslendje vreme. Van Marvajku su presudili loši rezultati na Galf kupu u Dohi gde je od tri utakmice zabeležio dva poraza. Pred njim je težak zadatak jer su u toku i kvalifikacije za SP 2022. u Kataru, gde su Emiraćani nakon pobeda nad Malezijom i Indonezijom doživeli poraze od Tajlanda i Vijetnama, kao i za Kup Azije 2023.

Detalji ugovora nisu poznati, a prvi meč novog selektora Emirata zakazan je za 26. mart naredne godine kada kod kuće bude dočekao Maleziju, da bi pet dana nakon toga gostovao Indoneziji.

(Foto: UEAFA)

 

Najnovije vesti


×