{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Ispovest bludnog francuskog sina: Bio sam glupi, pijani idiot

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 8
„Već 2016. godine fudbal me je zasitio“, poručio Žeremi Menez
Ispovest bludnog francuskog sina: Bio sam glupi, pijani idiot

Još tamo negde 2004. godine, kada se sa kadetskom reprezentacijom Francuske popeo na krov Evrope, predviđala mu se velika karijera. Bivši napadač Milana i PSŽ-a Žeremi Menez bio je član čuvene klase, zajedno sa Nasrijem, Benzemom i Ben Arfom, kojoj su svi u zemlji Gala bili spremni da daju ključeve budućnosti.

Potencijal ogroman, ali karakter problematičan. Nevaljali momci živeli su mimo svih fudbalskih pravila i platili skupu cenu. Možda najviše Menez, napadač koji karijeru privodi kraju u drugoligašu Parizu.

Iako je sa 16 godina debitovao za prvi tim Sošoa, nikada nije zaigrao u skladu sa velikim potencijalom. Najviše zahvaljujući sopstvenim greškama, o čemu je pričao u velikom intervju za France Football.
„Često sam tokom karijere bio glup. Nije mi se svidelo kako novinari pišu o meni, ali ja sam im pomogao da tako razmišljaju. Ponekad sam bio pravi idiot. Imao sam jako čudan karakter. Mrzim nepravdu i mnogo puta sam pročitao vesti o sebi koje nisu bile istinite. To mi je bilo dovoljno da reagujem. Znam i dalje ko sam“, poručio je Menez.

On je sa 17 godina postigao het-trik u trijumfu protiv Bordoa. Bila je to dovoljan dokaz velikim klubovima da se radi o vanserijskom talentu. Lov je počeo. Mediji su ga upoređivali sa Anrijem. Bilo je svetlih trenutaka u Romi, ali posle toga usledilo je mučenje. Poslednje dve sezone Menez je proveo u Antaliji, Meksiku i na kraju Parizu.
„Već 2016. godine u Bordou bio sam zasićen fudbalom. Bio sam u tom klubu, ali nisam bio. Imao sam mnogo problema u privatnom životu. Nisam imao više strast za posao. Dosadio mi je fudbalski svet. Ti svi lažni momci koji su se pretvarali da su mi prijatelji. Nisam više mogao. Moje igre su bile ravne nuli. Samo sam gubio vreme“.

On je želeo da skine etiketu lošeg momka. Mada je već tako etabliran u fudbalskom svetu.
„Nekada sam se napijao zbog lažnih vesti. Pomislio sam mnogo puta da dignem ruke od svega. Ali opet pomislite da ljudi govore o vama bez da vas poznaju. Ne želim nikome da ugađam. Imam decu koja me vole, divnu porodicu. Nije me mnogo briga“, dodao je Menez.

(Foto: Reuters)

Najnovije vesti


×