{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Ispovest Bakarija Sanje: Nešto mi je puklo u glavi, otac i brat došli na utakmicu i nisu mogli da me prepoznaju

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 7
O odlasku iz Arsenala na način na koji to nije želeo da se dogodi…
Ispovest Bakarija Sanje: Nešto mi je puklo u glavi, otac i brat došli na utakmicu i nisu mogli da me prepoznaju

Bakari Sanja je u jednom momentu bio jedan od najboljih desnih bekova na svetu, a sada je u razgovoru za Goal.com pričao o momentu odlaska iz redova Arsenala, odnosno šta je sve proživljavao u tom periodu.

U tim iz Severnog Londona stigao je 2007. godine i brzo se probio i držao suvereno desnu stranu Arsenalovog tima.

Bio je u idealnom timu Premijer lige od 2008. do 2011. godine, a za Tobdžije je odigrao 284 utakmice za sedam godina.

Ali, rastanak nije bio najlepši jer je prešao kao slobodan igrač u Mančester Siti. Sada se priseća tog vremena i kaže da mu je nešto "puklo u glavi".
"Uznemirio sam se, ne kada je otišao Fabregas, niti Nasri, već kada je Robin van Persi otišao. To je bila poruka kluba. Otišao je na način na koji niko nije razumeo jer je leteo po terenu u to vreme. Bio je životinja na terenu, mašina za golove. Kda je otišao, pitao sam se zašto Arsenal nije probao da ga zadrži", rekao je Sanja.

Objašnjava Sanja da mu nije bilo drago što Arsenal nije barem probao da ga zadrži i ponudi mu novi ugovor.

"Da su hteli da ostanem ja bih pstao. Ali nisu to želeli. Nisam očekivao da trče oko mene, ali u najmanju ruku su mogli da mi pokažu malo ljubavi i da osećam da žele da ostanem do kraja. Nikada nisam tražio ni peni više. Nisam kucao na vrata kluba da tražim promenu ugovor, poštovao sam ga. Ali način na koji sam otišao je malo prljav. Ne sviđa mi se to, i dalje se ne osećam dobro povodom toga. Nešto je puklo u mojoj glavi", rekao je Sanja.

Ističe i sada Sanja da novac tu u celoj priči nije imao ulogu.
"Nije se tu radilo o parama kao što ljudi misle, ili da idem tamo da osvajam trofeje. Ne, bio sam srećan u Arsenalu. Ali mi je glava "otišla". Bio sam uznemiren. Sećam se da su mi navijači pevali da ostanem, ali nisam mogao da ostanem jer sam bio uznemiren i nisam mogao da igram sa takvom glavom. Čak mi je i otac rekao: ´Gledaj, moraš da središ to´. Sećam se da su otac i moj brat došli na utakmicu i da me nisu prepoznali", priseća se Sanja.

Sanja danas igra i živi u Kanadi, gde je proveo dve sezone u MLS ligi, u Montreal Impaktu. Trenutno je bez kluba, ali ne odbacuje mogućnost da će nastaviti karijeru kada se sve oko virusa korona smiri.
"Za mene je Arsenal omiljeni klub. Kada sam bio u Francuskoj, gledao sam Arsenal i bilo je tu nešto  posebno. To je privileija. Bio sam stvarno zahvalan i još sam zahvalan klubu, Arsenu Vengeru, jer je on bio taj ko me je doveo i imao sam fenomenalan odnos sa njim", zaključio je Sanja.

FOTO: Reuters

Najnovije vesti


×