{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Drugi četvrtfinalni par Kupa afričkih nacija igraju Super orlovi i Bafana Bafana (21.00)
Iskustvo gura Nigerijce

Drugi četvrtfinalni par na Kupu afričkih nacija za mnoge je neočekivan. Međutim, činjenica da su Nigerija i Južna Afrika među osam najboljih stigle na račun branioca titule iz 2017. Kameruna, i to posle preokreta, odnosno domaćina i jednog od glavnih kandidata za trofej Egipta potvrdili su da je ovo jedan od najujednačenijih kontinentalnih šampionata u istoriji i da svi preostali učesnici mogu da se umešaju u borbu za odličje.

Nemoguće je reći sa sigurnošću koji je od rivala bliži polufinalu. Ako se gleda samo igrački kadar, Nigerijci su favoriti pošto imaju nekolicinu fudbalera koji igraju zapažene uloge u najjačim evropskim (Aleks Ivobi je u Arsenalu, Vilfred Ndidi u Lesteru, Vilijam Trost-Ekong nastupa za Udineze, a Kenet Omeruo nosi dres Leganesa) ili azijskim ligama (Ahmed Musa je član saudijskog Al Nasra, dok je najbolji strelac Super orlova na KAN-u Odion Igalo u kineskoj Šangaj Šenhui).

KVOTE ZA PRVAKA

Južnoafrikanci mahom nastupaju u domaćem prvenstvu koje je na kvalitativno nižem nivou, ali s druge strane odlično se poznaju, što se najbolje videlo u iznenađujućoj pobedi nad Egipćanima u kojoj su delovali kao familija, a ne državni tim. Pored toga, ne bi trebalo smetnuti s uma ni to da su ove reprezentacije bile u istoj kvalifikacionoj grupi za KAN 2019. i da je Bafana Bafana bila uspešnija u međusobnim duelima – u Johanesburgu je bilo 1:1, ali je kao gost slavila sa 2:0.

Izabranici Nemca Gernota Rora i u Egiptu igraju na mali rezultat, pa ni u ovom meču ne bi trebalo očekivati goleadu. Čini se da su u maloj prednosti Super orlovi, jer imaju znatno više iskustva na velikim takmičenjima, mada je izostanak povređenog kapitena Džona Obija Mikela ogroman hendikep.

KUP AFRIČKIH NACIJA - ČETVRTFINALE

Sreda
18.00: (1,45) Senegal (4,00) Benin (9,00)
21.00: (2,10) Nigerija (3,00) Južna Afrika (4,10)

Četvrtak
18.00: (3,90) Obala Slonovače (3,05) Alžir (2,15)
21.00: (5,40) Madagaskar (3,40) Tunis (1,75)

*** kvote su podložne promenama

FotoReuters / Shutterstock

Najnovije vesti


×