{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Interova trka s FFP: Dva TOP klinca prodata Standardu za 25.000.000, fali još toliko

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 10
Nerazuri moraju da požure, vreme otkucava...
Interova trka s FFP: Dva TOP klinca prodata Standardu za 25.000.000, fali još toliko

Još jedna sezona u Ligi šampiona nije oslobodila Inter strašnog tereta zvanog finansijski fer-plej (FFP). Naprotiv. Uoči otvaranja letnje transfer pijace, Inter prvo mora da podvuče crtu i reši dugove iz prošlosti koji u ovom trenutku vise kao omča oko vrata trećeplasiranom timu Serije A.

Do 30. juna Inter mora da pronađe 50.000.000 evra kako bi podmirio sve obaveze i izbegao verovatno drakonsku kaznu zbog kršenja propisa FFP, a polovina od te sume Nerazuri nadomestiće kroz nevoljnu prodaju dva TOP klinca. Italijanski transfer guru Đanluka di Marcio preko svojih dobro obaveštenih kanala javlja da je Inter dogovorio prodaju Zinja Vanhojzdena i Ksijana Emersa Standardu iz Liježa za, pazite sada - 25.000.000 evra! 

Iako ova suma deluje zaista astronomski za prilike belgijskog fudbala, pogotovo za klubove koji nisu Anderleht, Standard je rešio da odreši kesu i angažuje svoju talentovanu decu i tako verovatno sebi obezbedi višestruki prihod u narednim godinama. Naravno, pod uslovom da se pravilno razviju u belgijskom šampionatu. U ovom trenutku nije poznato da li je Inter u sklopu ovog dogovora ubacio i povratnu klauzulu, jer su informacije oprečne. 

Zinjo Vanhojzden je i prethodnu sezonu proveo u Standardu, gde je jelte bio standardan u prvom timu i ostavio je odličan utisak. Važi za štopera ozbiljnog talenta, ali ga povrede sve više odvlače od terena... Pre dve godine doživeo je najtežu sportsku povredu, kidanje prednjih ukrštenih ligamenata, zbog čega je više od sedam meseci bio van terena, da bi sada u maju pretrpeo povredu kolena, zbog koje je morao na operaciju i trebalo bi da bude spreman na jesen...

Njegov klasić Emers razvijao se u redovima Kremonezea i Seriji B, gde je na 20 utakmica upisao po gol i asistenciju. Igra na sve tri pozicije u srcu veznog reda, može da bude orijentisan i ofanzivno i defanzivno i takođe mu predviđaju lepu karijeru. Doduše, ne kao Vanhojzdenovu, za koga su do teških povreda fudbalski stručnjaci tvrdili da ima potencijal da stane u red najboljih evropskih štopera u budućnosti.

Inter, ipak, nije završio ceo posao s ove dve prodaje. Nedostaje još 25.000.000 evra samo kako bi se namirili dugovi, a tek onda će se tražiti novac za nova pojačanja. A u fokusu su Romelu Lukaku, Paulo Dibala, Valentino Lazaro... Navodno, razlog zašto Inter mora da nađe ukupno 50.000.000 evra leži u tome što su već dogovoreni transferi Edina Džeka i Nikola Barele, što potpada pod ovu sezonu. Novi ciklus FFP počinje od 1. jula...

Sportski direktor Nerazura Pjero Auzilio i generalni direktor Bepe Marota skovali su plan da ovog leta prodaju Maura Ikardija, Radžu Najngolana, Roberta Galjardinija, Borhu Valera i Matijasa Vesina i Ivana Perišića, što bi trebalo da donese ozbiljnu, devetocifrenu zaradu, ali pretpostavlja se da nijedan od tih transfera neće biti završen baš do 1. jula, kada moraju da se sravnaju knjige. 

To može da znači novo odricanje talentovane dece, što se dosad pokazalo kao pogrešan, ali opet iznuđen potez...

Foto: Shutterstock, Reuters

×