{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Inter nudi Lautaru povišicu od 100 odsto, Barselona sprema tri i po puta više od sadašnje plate

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 7
Stiven Žang na sve načine pokušava da isključi postojanje otkupne klauzule od 111.000.000 evra
no_image.png

Interova ideja nije da zadrži, već da što skuplje proda Lautara Martineza?! Katalonski mediji opsednuti su pričom o Interovom golgeteru koji je u svim analizama viđen kao idealna zamena za Luisa Suareza i upravo je igrač po ukusu Lionela Mesija, oko koga se u Barseloni sve vrti.  

Zbog toga katalonski Sport u današnjem izdanju tvrdi da je pred Interom i Barselonom ozbiljna trka kako bi se pre one druge strane odradio posao i potpisao ugovor sa Lautarom. Naime, prvi čovek Intera Stiven Žang radi sve što je u njegovoj moći da iz sporazuma sa Argentincem isključi postojanje otkupne klauzule od 111.000.000 evra, iako je njeno trajanje oročeno na period između 1. i 15. jula ove godine. To je u ovom trenutku, po procenama analitičara, njegova realna cena, ali ista bi drastično mogla da poraste onog trenutka kada se tržište bude oporavilo.

Zbog toga je Žang Lautarovim agentima putem video linka predstavio drugu ponudu za produžetak saradnje po kojoj bi Argentinac zarađivao duplo više novca od sadašnjeg aranžmana. Lautaro u Interovoj opremi dobija 1.500.000 evra platu, uz lako dostižne bonuse u visini od 500.000 evra. Žang mu za potpis i skidanje otkupne klauzule nudi 3.000.000 evra platu i 1.000.000 evra u istim bonusima. Ali, da li će to biti dovoljno?

Barselonina žrtva zbog Nejmara, Lautara, štopera i krila

Lautarovi zastupnici još nisu odgovorili ni na prvu ponudu za produžetak saradnje, što može samo da predstavlja problem za Inter. Argentinac sa Interom ima ugovor do juna 2023. godine i logično je da zato njegovi agenti ne žure s bilo kakvim odgovorom, pogotovo kada bi njihovo zeleno svetlo značilo skidanje sporne klauzule. Zato, naime, pokušavaju da ispitaju vode i klubove praktično uvedu u neki vid nadmetanja za Lautarovu “ljubav“. Ko ponudi više i bolje, dobiće njegov potpis.

Inter finansijski ne može da se takmiči sa Barselonom, uprkos zavidnom kapitalu iz Kine preko kompanije Suning, koja je dosad uložila na stotine miliona evra. Osim toga, ljudima u Interu je jasno da imaju jako malo štihova u ruci da bi mogli da sačuvaju Lautara. Klub godinama nije najuži kandidat za titulu, iako bi to mogao da postane s dolaskom Antonija Kontea. Lautarove konekcije u Interu su bivši igrači Nerazura i sunarodnici, od legendarnog kapitena Havijera Zanetija, preko Estebana Kambijasa, do Dijega Milita i Ernana Krespa, koji su ga već savetovali da ostane još nekoliko godina u Interu pre nego što napravi sledeći korak u karijeri. Razliku pravi – Lionel Mesi. Lautarov saigrač iz reprezentacije već je nekoliko puta javno istakao koliko mu se sviđaju kvaliteti snažnog napadača i da bi voleo da igraju zajedno na klupskom nivou. Isto je poručio i Luis Suarez, koji i dalje čeka naslednika.

Barselona je Lautaru spremna da ponudi moćan petogodišnji ugovor vredan 7.000.000 evra, što je tačno tri i po puta više od onoga što Lautaro sada dobija, odnosno, gotovo duplo više od najsvežije Interove ponude. Jasan pokatelj da Nerazuri nemaju tu finansijsku moć kakvu ima Barsa.

Ali, ni ova Barsa ne može trenutno da iznese teret keširanja otkupne klauzule, sve i da ona ostane, zbog čega se odavno spekuliše o namerama da u posao bude uključeno bar dva igrača. Jedan od njih bio bi izvesno Arturo Vidal, a ime drugog krije se u krugu koji čine Nelson Semedo, Karles Alenja, Ivan Rakitić i još neki igrači.

Lautaro će se sigurno naći na dnevnom redu Barselone ovog leta i klub će uraditi sve kako bi ga se dokopao sada, pre nego što naredne godina možda privuče još veću pažnju najvećih rivala.

Ostaje samo da se vidi šta su Lautarove želje zaista...

Foto: Reuters

Najnovije vesti


×