{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Kraj sapunice oko bosanskog napadača
Inter izvisio, Džeko potpisao!

Mesecima je Inter jurio Edina Džeka, Antonio Konte se nadao njegovom transferu, a na kraju se sapunica završila potpisaom Bosanca za Romu.

TRmski klub je večeras i zvanično potvrdio da je sa Džekom potpisao novi ugovor do 2022. godine. Aktuelni mu je isticao narednog leta.

Celo leto je Inter jurio Džeka koji je u Konteovima planovima za napad na Skudeto imao bitnu ulogu. Trebalo je da igra u tandemu sa Lukakuom ili da bude alternativa Belgijancu. Međutim, Inter se i previše natezao i cenjkao oko kupovine bosanskog golgetera, Roma je od početka tražila 20.000.000 evra, Inter je prvo nudio 10.000.000 evra, pa 12.000.000, dogurao i do 15.000.000, ali nije hteo da ispuni Romin zahtev. Smatrali su Nerazuri da je to previše za igrača koji je ušao u poslednju godinu igovora i ima 33 godine.

Izgleda da je i Džeku dosadilo Interovo otezanje, pa je pristao na ponudu Rome. Ostaće najplaćeniji igrač u timu sa godišnjom platom od 4.500.000 evra. S tim što će sada na isti ugovor dobijati i bonuse u zavisnosti od individualnog učinka. Možda i previše za igrača u njegovim godinama, ali zasluženo i isplativije nego neke druge opcije. Roma je posle neuspelih pokušaja da dovede Iguaina i Ikardija rešila pitanje napadača ostankom Džeka.
„Poslednjih nedelja sam shvatio koliko me ovaj klub želi. Razgovori sa upravom kluba, rad sa novim trenerom, odnosa sa saigračima i ljubav navijača su mi pomogli da shvatim ono što sam znao i prethodnih godina. Roma je moja kuća. Oduševljen sam što ču ostati ovde“, rekao je Džeko po potpisu novog ugovora.

Najnovije vesti


×