{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Instituto obaveštava FIFA o slučaju Matea Garsije

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 28
Čeka se prekid vanrednog stanja, a onda i konkretan korak
Instituto obaveštava FIFA o slučaju Matea Garsije

Instituo je definitivno izgubio stpljenje. Argentinski klub, koji ima ozbiljne finansijske probleme, još nije dobio 20 procenata od transfera Matea Garsije (oko 400.000 evra), o čemu se klub obratio javnosti prošlog meseca, a čini se da će ovoga puta biti napravljen dodatni korak po tom pitanju.

Kako javlja argentinski portal mundoD, klub iz Kordobe će se obratiti institucijama FIFA nakon što bude završeno vanredno stanje.
"Uz ovaj prolem sa virusom korona, Las Palmas nije uplatio sredstva za transfer Matea Garsije. Pre karantina smo razgovarali sa njihovim rukovodiocima. Moramo da znamo da će zbog razlike taj iznos biti 30 posto manje. Plaćaće se u pezosima po zvaničnoj vrednosti dolara. Ukoliko taj novac bude uplaćen nećemo imati problema, bez njega ćemo biti u ozbiljno teškoj situaciji", poručio je nedavno predsednik Roberto Kastoldi.

Kako su navodili raniji izveštaji na ovu temu, problem je bilo to što nije stigla uplata od Crvene zvezde. Portal mundoD piše da srpski klub nije napravio nikakav korak po tom pitanju, pa će se Insituto obratiti vodećem telu svetskog fudbala i pokušati da razreši ovu situaciju.

Podsećamo, Argentinac je na stadion Rajko Mitić stigao sredinom avgusta nakon vrlo uzbudljivih pregovora u srpskoj prestonici. Prema našim informacijama, obeštećenje Las Palmasu iznosilo 1.800.000 evra u tri rate, dok su španski i argentinski mediji pisali da obeštećenje da iznosi 2.200.000 evra, od kojih 20 odsto od transfera ide Garsijinom bivšem klubu iz kojeg je došao na Kanare.

Foto: Star Sport

Najnovije vesti


×