{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Igrao 26 puta protiv Mesija, nikad mu nije tražio dres

/ Izvor: mozzartsport.com
Zašto?
Igrao 26 puta protiv Mesija, nikad mu nije tražio dres

Velika većina će kazati kako ne razmišlja o tome pre utakmice, da je posvećena ispunjavanju trenerovih zamisli i taktičkih detalja, ali u malom mozgu fudbalera uoči dvoboja sa Barselonom stojaće misao o razmeni dresa sa Lionelom Mesijem. Ne svima.

Primer radi, Filipa Luis uverava da nikad tokom karijere nije razmenio dres sa najboljim igračem sveta. A imao je čak 26 prilika na klupskom nivou: pet dok je bio član Deportiva iz La Korunje i 21 u opremi Atletika. Bilo je mečeva u Primeri, Kupu kralja, Ligi šampiona i sve to vreme Brazilac nikad nije zatražio da mu Argentinac da „desetku“.

Naprotiv, njegov plan je bio drugačiji.
Stalno sam ga udarao u nameri da ga zaustavim. Nikad mi nije uzvratio, nikad prišao da pita što to radim. On je igrač s kojim nikad nisam razmenio dres. Nisam ni tražio. Razlog je taj što ne izlazim na teren da bih pričao posle kako sam igrao protiv nekog, već da ga pobedim“, objašnjava sadašnji defanzivac Flamenga.

Uprkos tom ratničkom stavu, iskusni levi bek izuzetno ceni Mesija.
Svi znaju šta mislim o Leu. I sve što možemo da učinimo sad, dok je još aktivan, jeste da uživamo u onome što prkazuje na terenu. Ne znam koliko još sezona planira da igra, mada sam siguran da će proći godine, možda i decenije, pre nego što se pojavi neko sličan njemu. Što se mene tiče, trebalo bi uvek da osvoji Zlatnu loptu“, dodao je Filipe Luis.

(FOTO: Reuters)

Najnovije vesti


×