{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Igrači Radničkog razmišljali, pa pristali na smanjenje plate od 50 posto

Komentari: 2
U Nišu krenuli putevima večitih
no_image.png

Nogu je prva povukla Crvena zvezda, zatim je identičnu stvar uradio Partizan, a sada je obelodanjeno i da su fudbaleri Radničkog ostali bez 50 posto zagarantovane zarade tokom pandemije virusa korona.

Predsednik kluba sa Čaira Dragan Marković poručio je da je ta vruća tema brzo skinuta sa dnevnog reda.
„ Pre četiri dana rukovodstvo kluba donelo je jednoglasnu odluku da se ispoštuju preporuke FIFA i UEFA oko regulisanja finansijskih obaveza prema fudbalerima u vreme trajanja vanrednog stanja. Imajući u vidu da je situacija prouzrokovana koronavirusom teška, ali i da su svi novčani tokovi skoro prestali, našim igračima ponudili smo isplatu od 50 odsto zarada za mart, april i maj mesec. To je uradio najveći broj klubova ne samo u Srbiji, već i u Evropi, sa jasnom namerom da niko u ovoj situaciji ne bude oštećen, niti da se bilo zakine kome nešto što mu inače pripada. Trenutno nema treninga, nema utakmica, srpski šampionat je privremeno prekinut i zamrznut, a samim tim kada nema ni sportskih i takmičarskih, ali i svih drugih aktivnosti, smatramo da je ovo dobro rešenje“, rekao je za Žurnal Marković.

Ipak, pojedini igrači nisu želeli na prvu loptu da pristanu na revidiranu zaradu.
„ Nije bilo nikakve drame. Na našu ponudu najpre su fudbaleri, svi zajedno, odgovor dopunili dopunskim zahtevom da se za februar i mart isplati celokupan iznos obaveza kluba, odnosno sto odsto zarada, a da prihvataju polovinu iznosa za april i maj. Uz taj dodatni zahtev poslali su i obrazloženje u kojem su istakli „da u Radničkom moramo da mislimo i na njihove porodice koje zavise od obaveza kluba prema igračima“. Već sutradan, većina je ipak pristala na prvobitnu ponudu kluba. Neki su se, međutim, duže od ostalih razmišljali, ali su na kraju, ipak, svi pristali i imamo stopostotni dogovor oko toga kako će biti izmireni“, dodao je Marković.

Najnovije vesti


×