{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Igrači Juventusa prihvatili manju platu, Stara dama uštedela 90.000.000 evra

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 6
Za primer drugima…
Igrači Juventusa prihvatili manju platu, Stara dama uštedela 90.000.000 evra
©AFP

Fudbaleri torinskog Juventusa prihvatili su da im se kolektivno smanji plata kako bi njihov klub uštedeo oko 90.000.000 evra!

Stara dama se ovim povodom zvanično oglasila i istakla da su igrači prihvatili smanjenu platu za mart, april, maj i jun ove godine. Takođe, postoji šansa i za malo povećanje ako se sezona bude nastavila.

Juventus se ovom prilikom obratio navijačima i javnosti:
"Juventus želi da ovjavi da je zbog globalne zdravstvene urgentnosti dostigao dogovor sa igačima i trenerom prvog tima u vidu kompenzacija za ostatak sezone. Ta smanjena plata odnose se na mart, april, maj i jun 2020. godine. U narednim sedmicama lični dogovori sa igračima i trenerom će biti finalizovani, kako to pravila nalažu. To će sve doneti Juventusu oko 90.000.000 evra za ovu finansijsku godinu", ističe Stara dama.

Ovo se najviše odnosi na mogućnost da do kraja sezone više ne bude fudbala u Italiji. Ali, ako se bude igralo…
"Ukoliko se mečevi od ove sezone ponovo stave u kalendar, klub će sa dobrom voljom razgovarati sa igračima o povećanju plata. Juventus želi da se zahvali igračima i trener na njihovoj posvećenost i u teškom vremenu za sve nas", ističe Juventus na svom sajtu.

Dogovor o smanjenju plata je inicirao Kjelini, a podršku je dobio od svih starijih saigrača: Bufona, Ronalda i Bonučija. Oni su dali primer, na ostalima je bilo da ih prate. Kao i na terenu, uostalom. Prema informacijama iz Italije, Portugalac Kristijano Ronaldo se sam odrekao čak 3.800.000 evra od plate u Juventusu zarad pomoći klubu!

FOTO: ©AFP

Najnovije vesti


×