{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Igrači i Premijer liga još bez dogovora, Sautgejt prihvatio 30 posto manju platu

/ Izvor: mozzartsport.com
Ipak, deluje da bi uskoro moglo da se dođe do konačnog rešenja
Igrači i Premijer liga još bez dogovora, Sautgejt prihvatio 30 posto manju platu

Čelnici Premijer lige i Udruženje prfesionalnih fudbalera nisu na današnjem sastanku postigli konačan dogovor o smanjenju plata svih igrača od 30 procenata u narednih 12 meseci, ali je zato to učinio selektor Engleske Garet Sautgejt, što mediji na Ostrvu tumače kao dodatni pritisak na fudbalere.

Igrači su prema odgovoru Udruženja spremni za ovakav korak, ali su postavili nekoliko pitanja suprotnoj strani, uz napomenu da bi ovo smanje moglo da ima delekosežne posledice.

Pomenuta suma, eventualnog smanjenja primanja, iznositi oko 500.000.000 funti, to bi značilo da bi država ostala bez 200.000.000 funti od poreza, pa je pitanje koliko će ti gubici utisati na Nacionalnu zdravsvenu službu. Takođe, igrači traže da svim zaposlenima u klubu bude zagarantovan pun iznos primanja.

Pritisak na igrače predstavljala je i današnja izjava Ministra zdravlja Meta Henkoka, koji ih je pozvao da prihvate smanjenje i na taj način im pomognu u borbi protiv koronavirusa. Stoga se očekuje se da bi uskoro moglo da dođe do konačnog dogovora.

Foto: Reuters

Najnovije vesti


×