{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Napadač Vest Hema pregovara sa bivšim klubom
Idi mi, dođi mi: Andre Aju opet najskuplji u istoriji!
""

Braća Aju, Džordan i Andre, mogli bi posle nekoliko godina ponovo zajedno da zaigraju u istom timu. Još od perioda provedenog u Olimpiku iz Marselja, sinovima Abedi Pelea putevi su se razišli, ali bi Svonsi mogao ponovo da ih ujedini ove zime.

Labudovi iz Velsa žele da vrate napadača na kojem su odlično zaradili pre godinu i po dana kada su ga prodali Čekićarima za 24.100.000 evra. Andre Aju je u leto 2016. bio najskuplji igrač u istoriji Vest Hema, ali se od tada situacija promenila. Slaven Bilić nije više trener londonskog tima, a samim tim ni za njega nema mesta kod Dejvida Mojesa.

Zato je Svonsi danas pokrenuo akciju kako bi vratio Ajua na Liberti ponudivši Vest Hemu oko 20.000.000 evra u finišu prelaznog roka. Njihova prva ponuda od 16.000.000, glatko je odbijena pre devet dana, ali Čekićari bi voleli da prodaju reprezentativca Gane koga su procenili na 24.000.000. 

Ukoliko bi išao do kraja i platio za Andrea Ajua traženu svotu, Svonsi ne samo što bi ga ponovo upario u tandemu sa bratom Džordanom već bi oborio i transfer rekord kada je reč o kupovinama, a koji drži Španac Borha Baston za koga su Atletiku iz Madrida platili 17.000.000 evra prosšlog leta.

U prvoj epizodi u Velsu Andre Aju je postigao 12 golova na 34 nastupa za Svonsi.

(FOTO: Action Images)

Najnovije vesti


×