{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

I posle se pitajte zašto je Atletiko šesti... Za četiri ofanzivca i njihovih 14 golova u tri godine - 300.000.000 evra

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 15
Madriđani su očito promenili stil poslovanja, ali za sada im ne ide...
I posle se pitajte zašto je Atletiko šesti... Za četiri ofanzivca i njihovih 14 golova u tri godine - 300.000.000 evra

Nikada Atletiko nije trošio kao letos. Računajući i transfer Alvara Morate koji će biti zvanično realizovan predstojećeg juna, Madriđani su za poslednjih šest meseci spiskali blizu 300.000.000 evra.

U vreme najvećih uspeha pod Dijegom Simeoneom, kada je osvajana titula u ligi i kada je Atletiko dva puta ulazio u finale Lige šampiona ni izbliza nije trošeno toliko novca. Očito da poslednjih meseci dolazi do zaokreta ne samo u poslovanju ovog kluba, već i Čolo želi da ponešto menja u svom pristupu. Tim koji je od njegovog dolaska bio prepoznatljiv po čeličnoj odbrani sada ima znatno više kreativaca, opasnih napadača i upravo je na njihovo dovođenje potrošeno najviše para.

Ali Atletiko posrće li posrće ove sezone. Trenutno je u negativnom nizu, nije dobio nijednu od poslednjih pet utakmica utakmica (četiri poraza), a posle 22 kola u La ligi postigao je isto toliko golova. Isto koliko i Majorka, koja se bori za opstanak.

Jasno je, dakle, da su zatajili upravo igrači na koje je najviše potrošeno. Tako su španski novinari izvukli statistiku za četvoricu ofanzivaca dovedenih u poslednje tri godine - Žoao Feliks, Vitolo, Dijego Kosta, Toma Lemar - i došli do frapantnih podataka. Njih četvorica, plaćenih ukupno 298.000.000 evra, zajedno su postigli svega 14 golova u ligi?! I to ne ove sezone, već od 2017, kada je stigao prvi - Vitolo. Od tih 14 polovina otpada na Dijega Kostu, po dva puta pogađali su Lemar i Feliks, a tri puta Vitolo

I ako je još rano donositi sud o mladom Portugalcu i proglasiti ga za promašaj (imajući u vidu da je na njega otišao najveći deo novca, čak 126.000.000 evra) oko Tome Lemara nema nikakve dileme, što je potvrdila i odluka kluba da Francuz bude prodat ove zime. Nije se međutim pojavio klub koji ispunio Atletikove zahteve. 

Vitolu je već 30 godina i on verovatno pakuje kofere na kraju sezone, dok sa Kostom specifična situacija i postaće jasnija kada se Brazilac oporavi od povrede.

Čolov pokušaj da oplemeni svoju navalu i učini je potentnijom za sada nije dao rezultate. To je očito. Ali ono što treba da ga brine možda i više jeste odbrana, koja više nije najbolja u Španiji.

Eto otkud Atletiko na šestom mestu...

Najnovije vesti


×