{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Humanitarni tiket u podne: Dejan Ristić tipuje za Svratište za decu ulice, Krfska 7a, Beograd

/ Izvor: mozzartsport.com
Zvezdin pojačan prelaz 1-1&2+ na nišanu našeg gosta
Humanitarni tiket u podne: Dejan Ristić tipuje  za Svratište za decu ulice, Krfska 7a, Beograd

Istoričar, prevodilac, scenarita Dejan Ristić na MOZZART kvoti 16,67! Tako stvari stoje u 1.132. izdanju rubrike “Humanitarni tiket u podne”, od čije potencijalne prolaznosti zavisi dobitak od 166.700 dinara, namenjenih Svratištu za decu ulice u Krfskoj 7a, u Beogradu. Naravno, udarne parobve naš gost koji je obavljao dužnosti upravnika Narodne biblioteke Srbije od 2012. do 2013. godine i državnog sekretara za kulturu u Vladi Republike Srbije, pronalazi na evropskim mečevima Zvezde i Čukaričkog.

Kako je tipovao, odnosno šta nas na fubalskim terenima čeka u nameri da nadmašimo našu do ovoga momenta doniranu cifru koja iznosi ni manje ni više, nego 12.878.690 MOZZART dinara, proveravamo smesta putem bet analize.

Krećemo od utakmice BANANTS – ČUKARIČKI, odnosno meča Brđana za ulazak u Ligu Evrope. Banants je bez pobede na sedam prethodnih mečeva, a izgubio je i tri od poslednjih pet. Na tih pet postigli su samo dva gola i primili devet. Čukarički je s druge strane bez poraza na osam, dok su najmanje dva puta zatresli mrežu protivnika na šest od pomenutih osam duela. Prednost od 3:0 iz prvog duela Čuka nikako ne bi smela da ispusti.

“Dvojka na Čukarički”, kaže naš gost, rođen 1972. u Beogradu, koji je završio Dvanaestu beogradsku gimnaziju, s zatim i istoriju na Flozofskom fakultetu.

Idemo u kvalifikacije za Ligu šampiona, na meč CRVENE ZVEZDE i SUDUVE. Trener Crvene zvezde, Vladan Milojević zbog povrede neće računati na Radovana Pankova, ali će zato sasvim sigurno upotrebiti sve prednosti Marakane, kako bi stigao do pobede koja je neophodna našem timu posle 0:0 u Litvaniji. Uostalom, Zvezda je i prošle godine nokautirala Suduvu u kvalifikacijama, u dva meča postigla pet, a nije primila ni jedan gol od Litvanaca. Sttistika kaže da je Milojevićev tim između dva gostovanja Suduve u Beogradu odigrao 54 utakmice u tri takmičenja, ostvario 39 pobeda, devet remija i šest poraza, uz gol razliku 128:45, što su podaci koji nedvosmisleno na naš tim bacaju svetlo favorita.

“Prelaz 1-1&2+”, odlučio je Ristić, spreman na MOZZART kombinaciju vrednu očekivane kvote 1,67.

Njegov sledeći tip vodi nas u vode švedskog dugligaškog fudbala, odnosno na utakmicu VESTEROS – JENĆEPINGS. Ništa ne ukazuje na lagan posao ma kog tima. Uostalom, Vesteros je ozbiljno zagrizao drugoligašku jabuku, sakupivši 18 bodova od stata takmičenja u višem rangu, Neće Janćepingu biti lako s tako motivisanim rivalom, koji je u prošlom kolu do noga potukao s njima po bodovima trenutno ravnopravni Dalkurd sa 1:6. Zbog toga će Janćeping oprezno pristupiti gostovanju, s punim poštovanjem prema rivalu, bez obzira na svoju petu poziciju na tabeli, ali i nedavnu pobedu u utakmici s vodećim Varbergsom.

“Igram 4+”, hrabro je tipovao Dejan Risrić na kvotu vrednu 3,70 koja vredi svakog kladilačkog poštovanja.

A sada VALETA – DIDELANŽ. Prvi susret završen je bez pobednika 2:2. Valeta je zbog domaćeg terena i dva gola na strani svakako u blagoj psihološkoj prednosti. U prilog joj ide i podatak da je pred svojom publikom neporažena na 13 od 15 prethodnih utakmica. Međutim i Didelanž ima svoje adute koji se pre svega odnose na činjenicu da je bez poraza na poslednjih devet gostovanja. Još jedan okršaj sa golovima na obe strane ovde je prilično izvestan.

“Na kraju sam na duploj šansi X2”, zaključna je igra u našem današnjem “Humanitarnom tiketu u podne.

Inače, naš gost je poželeo čitalački auditorijum MOZZART Sport portala bliže da upozna sa svojim radom. Njegova sfera interesovanja je diplomatska istorija (srpsko – britanski i srpsko – francuski odnosi krajem 19. i početkom 20. veka; jugoslovensko – alžirski odnosi od 1954. godine), Holokaust, odnos države i tradicionalnih verskih zajednica u 20. veku.

Autor je više desetina naučnih radova i knjiga među kojima se posebno ističe naučna monografija pod naslovom ,,Kuća nesagorivih reči: Narodna biblioteka Srbije 1838-1941ˮ (objavljena 2016. godine) na osnovu koje su ,, Filmske novostiˮ snimile dokumentarni film ,,Sećanja iz pepelaˮ (2016. godine).

Preveo je dela prof. dr Jana Keršoa „Hitler – Hibris: 1889–1936ˮ i „Hitler – Nemezis: 1936–1945ˮ, prof. dr Suzan Vajs Bauer ,, Istorija starog sveta: prve civilizacijeˮ, „Istorija starog sveta: prva carstvaˮ, „Istorija starog sveta: prvi preobražajiˮ, dvotomne „Istorije srednjovekovnog sveta: od hristijanizacije cara Konstantina I Velikog do Prvog krstaškog rataˮ, kao i prof. dr Filipa K. Hitija „Tvorci arapske istorijeˮ (kao koprevodilac).

Koautor nacionalne postavke Republike Srbije „Vojni memorijali i mesta stradanja iz Drugog svetskog rataˮ koja je osvojila prvu nagradu na Međunarodnoj izložbi „Memorijal 2011.ˮ (Moskva, 2011), kao i izložbi „Petar I Karađorđević – kralj i ratnikˮ (Topola, Zadužbina kralja Petra I Karađorđevića, 2011) i „Sećajte se moji mene jer me više nemaˮ (Beograd, Istorijski muzej Srbije, 2011).

Tokom rada u Narodnoj biblioteci Srbije posebnu pažnju posvetio je zaštiti i obogaćivanju nacionalnog fonda, stručnom radu, izdavačkoj delatnosti, kao i unapređenju međunarodne bibliotečke saradnje. Uspostavio model nacionalne biblioteke kao multifunkcionalne ustanove kulture. Narodna biblioteka Srbije u tom razdoblju dobila je čitav niz visokih odličja poput Sretenjskog ordena drugog stepena, Izvanrednog zlatnog beočuga, Nagrade grada Beograda za najbolju knjigu u oblasti humanističkih nauka u 2012. godini, kao i priznanja na međunarodnim sajmovima knjiga u Beogradu i Podgorici i dr. Uspostavio Nacionalni dan knjige.

Dobitnik „Pečata Matice srpskeˮ, Spomen – medalje Ministarstva odbrane, „Zlatne značke Kulturno – prosvetne zajednice Srbijeˮ, Povelje zahvalnosti Filološkog fakulteta u Beogradu, plakete Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu, priznanja Narodnog muzeja Srbije, Muzeja nauke i tehnike, NC „Odbranaˮ Ministarstva odbrane za najboljeg saradnika i dr.

Detaljno smo prodiskutovali o našem današnjem gostu najjače, najdugotrajnije rubrike sportskog tipovanja u plemenite svrhe, ne samo u regionu, već u svetu sportskog klađenja. Razume se, MOZZART je pionirski poduhvat pretvorio u kladilačku tradiciju baš kao što smo ideju revitalizacije košarkaških igrališta širom zemlje pretvorili u brend “100 terena za jednu igru”. Niko tu neće pomešati ništa, jer region, naročito Srbija i Republika Srpska znaju da je ono što kompanija MOZZART daruje sportskim sredinama jedinstveno, pa i teško uporedivo s bilo kojom drugom akcijom.

Ali, nećemo se hvaliti, budući da nam to nije svojstveno. Nastavićemo i dalje da pomažemo lokalne zajednice, društva i pojedince kojima je to neophodno, ali i da stojimo rame uz rame s našim fudbalerima i košarkašima. Zato ističemo da smo na ponos igračkog sveta od nedavno postali ekskluzivni beting partner KSS-a, ali i oficialni beting partner FSS-a!

Da ne dužimo, odlazimo put Republike Srpske, ne bi li delom ispiasali još stranica MOZZART plemenitosti. Sada je red na Dejana Ristića da DONESE ODLUKU!

PLEMENITI BET INFO – REPUBLIKA SRPSKA

Dejan Ristić će na plemenitom tiketu u RS, s istom igračkom kombinacijom kao i u Srbiji potencijalni dobitak proslediti na adresu organizacije Crvenog krsta - Banja Luka. MOZZART kvota je dakle ista, i iznosi 16,67,  a potencijalni dobitak zaračunat je na osnovu svakodnevne kompanijske uplate od 50 konvertibilnih maraka.

* Kvote prikazane u rubrici, bile su aktuelne u trenutku tipovanja i podložne su promenama

PIŠU: Miloš MILIĆ i Đurđe MEČANIN

×