{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Hulk odbio Atletiko zbog obećanja koje je dao sa 15 godina

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 2
"Jednog dana ću igrati ovde", rekao je Brazilac tada dok je posmatrao meč na "Das Antasu", nekadašnjem stadionu Porta
no_image.png

Živanildo Vijeira de Souza, fudbalskom svetu poznatiji kao Hulk, jedan je od najboljih primera transfer politike Porta koji je prodajom svojih najboljih fudbalera godinama unazad punio klupsku kasu. Zmajevi su Brazilca “iskopali“ u japanskom Tokio Verdiju za 5.500.000 evra i posle četiri sezone odličnih izdanja, što u Primeiri, što na evropskoj sceni, na njemu su zaradili skoro osam puta više – 40.000.000 evra, prodavši ga Zenitu.

Činjenica je da je snažni krilni fudbaler mogao da ostavi veći trag u evropskom fudbalu da nije pojurio za novcem i otisnuo se u Rusiju, međutim, čitava njegova odiseja na Starom kontinentu verovatno bi izgledala drugačije da te 2008. godine nije odlučio da ispuni obećanje koje je dao kao tinejdžer i tako ispuni svoj san, što je i priznao u razgovoru za zvanični sajt Zmajeva.
Sa 15 godina sam bio u Viljanovenseu i živeo u Gaji (grad blizu Porta) sa još osam igrača. Bio sam najmlađi. Jednog dana, gospodin Artur, koji je imao restoran u kome smo doručkovali, ručali i večerali, me je pozvao i rekao mi da se pripremim. Odveo me je na stadion Das Antas (nekadašnji stadion Porta). Tada sam rekao gospodinu Arturu: ’Jednog dana ću igrati ovde’. Kasnije, 2008. godine sam imao ponudu Atletika iz Madrida i Porta, ali sam hteo da ispunim svoj san i drago mi je što sam potpisao za Porto“, otkriva Hulk.

Brazilac koji trenutno nastupa u Šangaj SIPG-u, ne krije želju da se jednog dana vrati na “Dragao“.
“Jasno je. Stekao sam sjajne prijatelje. Dobro su brinuli o meni i moja želja je uvek bila da se vratim, da oživim sećanja. Rekao sam to nekoliko puta, Porto je u mom srcu. Povratak bi bio ispunjenje sna i velika sreća. Ušao sam na velika vrata i u Portu i u Zenitu. Pričali su da je Porto uložio veliki novac i posle četiri godine sam otišao u Zenit za rekordnu sumu. U Rusiji su pričali isto i nakon četiri godine sam se preselio u Kinu za gotovo identičnu sumu. To pokazuje da sam uvek na visokom nivou. U Kini sam kao kapiten podigao trofej sa Šangajem“, ističe Hulk.

FOTO: Reuters

Najnovije vesti


×