{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Očekivano, obzirom da će na tribinama biti svega 150 gostiju iz FSS
Hrvati tvrde: Biće bezbedno na Maksimiru
"Stadion Maksimir"

 

Komesar za bezbednost Fudbalskog saveza Hrvatske (HNS) Zoran Cvrk rekao je da će za organizaciju predstojećeg duela sa Srbijom na Maksimiru biti angažovano oko 2.500 ljudi, od čega će između 700 i 800 biti redari zaduženi za bezbednost.
"Infrastruktura na Maksimiru nije savršena i zato će biti povećan broj ljudi zaduženih za bezbednost. Postoji i velika obaveza prema gostima iz Fudbalskog saveza Srbije, njih 150 će biti u VIP ložama. Ukupan broj službenih lica vezanih za organizaciju utakmice biće oko 2.500, od čega 700 do 800 redara", kazao je Cvrk u razgovoru za Tanjug.

On je istakao da je veoma zadovoljan saradnjom sa kolegama iz FSS, sa kojima su prvi dogovori napravljeni još u decembru prošle godine.
"FSS i HNS imaju određene probleme kada su u pitanju navijači, nasilje i niz aspekata koji ne bi trebalo da budu u vezi sa sportom. Oba saveza su celom poslu pristupila veoma ozbiljno, a rezultat toga je dogovor da, nažalost, u odnosu na okolnosti, istorijske činjenice i ratni sukob, ne može da bude tribine sa gostujućim navijačima”.

Cvrk je naveo da i očekuje da utakmica prođe bez incidenata.
"Ovo nije prava utakmica da se dođe na tribinu koja nije pripremljena za srpske navijače. Niko nije protiv toga da neko navija za srpsku reprezentaciju i da on može da bude iz Bosne, Hrvatske, Srbije i Evrope. U obavezi smo da zaštitimo svakoga ko dođe na stadion. Zato smo rekli da zadržavamo pravo da onemogućimo ulazak osobi za koju upoređivanjem podataka utvrdimo da je navijač Srbije", naveo je komesar za bezbednost HNS-a.

Cvrk je dodao da na svakoj karti piše ime i prezime kupca i da je HNS poručio svima da se uzdrže od kupovine na crnom tržištu. On je najavio i zajedničku medijsku kampanju koja bi pomogla da meč prođe u najboljem redu.
"Ovih dana započinjemo kampanju sa HRT-om i kolegama iz FSS, u kojoj igrači obe reprezentacije pozivaju da utakmica završi u sportskim okvirima. Nadamo se da će taj poziv biti dobro primljen i da ćemo mi koji učestvujemo u organizaciji ostati u bek stejdžu, iza igrača i trenera".

Utakmica A grupe kvalifikacija za prvenstvo sveta u Brazilu između Hrvatske i Srbije igra se 22. marta na Maksimiru.

Hrvatska posle četiri odigrane utakmice ima 10 bodova i deli prvo mesto sa Belgijom, dok je Srbija sa četiri osvojena boda na deobi treće i četvrte pozicije sa Makedonijom.

(FOTO: Action Images)

Najnovije vesti


×