{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Holanđani prvi put od 1945. nemaju prvaka u fudbalu: Ajaks ide u Ligu šampiona, AZ u kvalifikacije

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 5
Utrehtu izmakla Evropa
Holanđani prvi put od 1945. nemaju prvaka u fudbalu: Ajaks ide u Ligu šampiona, AZ u kvalifikacije

Prvi put još od završetka Drugog svetskog rata Holandija nema prvaka u fudbalu!

Na današnjoj turbulentnoj sednici na kojoj su učestvovali predstavnici klubova, Udruženja prvoligaša i Fudbalskog saveza Holandije odlučeno je da se sezona proglasi gotovom, ali da nema novog prvaka države.

Ajaks i AZ Alkmar su prekid dočekali bodovno poravnati, s tim što je klub iz Amsterdama držao prvo mesto zbog bolje gol razlike. Ali, to mu neće doneti i novu titulu. Doneće mu, ipak, mesto u Ligi šampiona, ako UEFA odluči da ide direktno u grupe, jer u ovom momentu se još ne zna kako su planirali u Nionu da distribuiraju mesta u elitnom takmičenju za narednu sezonu. AZ Alkmar će igrati u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Mesta u Ligi Evrope su rezervisana za Fajnord, PSV Ajndhoven i Viljem II. To znači da je Utreht ostao bez šansi da zaigra na međunarodnoj sceni, iako se plasirao u finale Kupa Holandije, gde je trebalo da igra protiv Fajnorda.

Najviše je, ipak, varnica bilo oko ispadanja iz lige. Šta se dogodilo? Stavljeno je na glasanje pitanje da li da bude ispadanja iz lige i promocije u elitu nakon što se stavi tačka na prvenstvo. I većina klubova je glasala – za!

A, onda je sve to obrisano kao gumicom, jer su čelnici saveza rekli – ne! I njihova je bila poslednja. To znači da su Den Hag i RKC Valvajk ostali u prvoj ligi Holandije, dok su Kambur i De Grafšap, kao dva najbolja tima druge lige, ostali bez promocije za zelenim stolom.

Jedino je Herenven od svih prvoligaša odbio da glasa iz moralnih razloga, pošto ima saradnju sa Kamburom.

Foto: Reuters

Najnovije vesti


×