{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Legendarni funkcioner povlači se sa mesta predsednika Bajerna na generalnoj skupštini kluba...
Henesa sutra ispraća 10.000 ljudi

Na generalnoj skupštini Bajerna koja je na programu sutra (petak, 15. novembar), jedan od najvećih rukovodilaca u istoriji fudbala povlači se sa mesta predsednika Bajerna. Uli Henes, nakon tačno 40 godina rada u menadžmentu slavnog kluba, povlači se nakon što je imenovao svog naslednika - Herberta Hajnera, bivšeg izvršnog direktora komapnije Adidas. Henes se neće u potpunosti povući, on će ostati u Nadzornom odboru sve dok 2022. godine Oliver Kan ne preuzme rukovođenje klubom u potpunosti.

Uli Henes održaće oproštajni govor pred 10.000 članova Bajerna...
"Da, čuo sam da će hala biti dupke puna. Šta da kažem, uživao sam radeći svoj posao, uvek sam davao sve od sebe i čini mi se da rezultati nisu bili tako loši", našalio se Uli.

Kao čovek koji je ceo svoj život posvetio Bajernu (od 1970. je u klubu kao igrač) Henes je danas bez dileme jedna od najznačajnijih ličnosti u istoriji slavnog kluba, kog kako reče Franc Bekenbauer, bez Ulija, u ovakvom obliku sigurno ne bi bilo.
"Bajern je bez tebe nezamisliv, ovakav Bajern, kakav je danas, sigurno ne bi postojao da nisi bio u njemu", napisao je kajzer Franc.

U momentu kada je Uli Henes ušao u upravu, Bajern nije bio najtrofejniji klub Nemačke, čak ni najpopularniji. Od tog momenta pa do danas osvojio je 24 titule i 14 kupova, postavši jedan od najvećih klubova na svetu...

 

Najnovije vesti


×