{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Hemrnaštat na istim mukama kao pre godinu dana

/ Izvor: mozzartsport.com
Domaći kroz plej-aut pokušavaju da se domognu opstanka u prvoj ligi Rumunije
Hemrnaštat na istim mukama kao pre godinu dana

Čudna je bila ova takmičarska godina u Rumuniji. Na početku smo imali priliku da vidimo da velikana iz Bukurešta na dve poslednje pozicije na tabeli, ali se vremenom sve to iznivelisalo, pa je FCSB otišao u plej-of, dok je Dinamo ostao u plej-autu i nada se da neće doživeti najgoru sudbinu. U donjem delu tabele se ove sezone našlo par zaista kvalitetnih timova, pa će borba za goli život biti izuzetno zanimljiva.

Večeras je na programu poslednji duel prvog kola druge, plej-aut faze u Rumuniji. Tamo ćemo gledati sudar Hermanštata i Kindije iz Targovišta, koji su među najugroženijima kada je reč o opstanku. I jedni i drugi su u prolećni deo preneli po 13 poena, pa će večeras pobedom pokušati da „pognu jedni od drugih“ (17.00).

Može se reći da su domaći za trunku iskusniji od svojh večerašnjih rivala, pošto su se u istoj poziciji nalazili i prethodne godine. Tada su se na nestvaran način u poslednjem kolu u 96. minutu utakmice spasili protiv Kalarašija, domogli mesta koje vodi u dodatno razigravanje, a tamo kroz dve utakmice eliminisali Univerzitateu iz Kluža.

Sa druge strane, Kindiji je sve ovo još uvek nepoznato, pošto je prošle sezone igrala u drugoj ligi i ovo joj je bila debitantska takmičarska godina. Ruku na srce, ima solidne šanse da opstane, a čini se da bi pobedom upravo protiv Hermanštata još na startu napravila ogroman korak ka tom cilju.

Dva kluba su se ove sezone već tri puta sastajala, a Hermanštat ima dve pobede uz remi u poslednjem duelu na terenu Kindije. Nisu to bile neke preterano uverljive pobede večerašnjeg domaćina, ali svakako sasvim dovoljne da se i u večerašnji meč uđe sa bremenom favorita.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Pon 17:00 4529 RU1PT Hermannstadt - Chindia T. ug 0-2 1,53
Ukupna kvota1,53

RUMUNIJA 1 – PLEJ-AUT, 1. KOLO

Petak
Sepsi – Poli Jaši 1:1 (0:1)
/
Šafranko 69 – Horsija 15/

Dinamo Bukurešt – Akademika Klinčeni 0:1 (0:0)
/
Buzijuk 71/

Subota
Vitorul Konstanca – Voluntari 0:0

Ponedeljak
17.00: (2,00) Hermanštat (3,10) Kindija Targovište (3,90)

Napomena: Kvote su podložne promenama

Foto: Shutterstock

Najnovije vesti


×