{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Haverca "saplela" korona, ostaje u Leverkuzenu...

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 2
Nastavak saradnje najrealnija opcija...
no_image.png

Sve do pre nekoliko nedelja u Leverkuzenu nisu krili želje i namere da poput Benfike (prošlog leta) naprave istorijski transfer i za sto i kusur miliona evra porodaju svoje najveće blago - Kaija Haverca. Takva naknada za transfer više ne spada u domen realnog - pre svega zbog pucanja fudbalske ekonomije usled pandemije korona virusa - a to znači da će jedan od najtalentovanijih Nemaca najverovatnije produžiti ugovor sa Verkselfom. 

Haverc nije jedan od onih klinaca lakomnih na novce, već pune tri godine igra na vrhunskom nivou i bez obzira što mu je tek 20 godina deluje - pre svega psihološki i emotivno - vrlo stabilno, s jasno izraženim ciljem.

Otuda njegova odluka o kojoj Kiker otvoreno piše u današnjem izdanju, a koja glasi: Bajern nije opcija broj jedan. Bavarci mesecima unazad pokušavaju da "obezbede" njegov potpis i tako spreče još jednu grešku - po sopstvenom priznanju -  poput one kada im je Leroj Sane izmakao i otišao u Mančester Siti.

Haverc navodno nije spreman za Bajernovu dobro razvijenu filozofiju van terena - čovek je čoveku vuk - želi da u miru nastavi svoj razvoj i zato je, kako trenutno stoje stvari, najbliži odluci da produži saradnju sa Leverkuzenom koja mu, uzgred rečeno, ističe 2022. Novi ugovor važio bi do 2023. i podrazumevao bi značajno povećanje plate. Doduše uz izlaznu klauzulu za leto 2021. koja bi išla do najviših osmocifrenih brojki. U prevodu - ispod 100.000.000 evra.

Imao je Haverc preko medija dosta udvarača poslednjih meseci. Neki su se samim uključivanjem logike eliminisali - poput Liverpula, jer kako zamisliti momka od 1,90 na krilu Redsa?! - dok su mnogi otpali s pominjanjem sume i od sto i kusur miliona za obeštećenje. Juventus, recimo. Složoćemo se da Kai Haverc ipak nije nivo Kristijana Ronalda da bi toliki novac bio izdvojen. Bar ne zasad...

Barselona je već istakla svoje primarne mete, to su Lautaro i Nejmar, a teško je Haverca zamisliti i u Realu. Siti otpada s onom odlukom UEFA da ga suspenduje iz Lige šampiona...

Pa kad se na sve ovo doda korona-kriza... Leverkuzenu iz dana u dan rastu šanse da mu njegov najsjajniji biser i u narednoj sezoni osvetljava put. 

Najnovije vesti


×