{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Prvi strelac Mundijala podvlači karakter ekipe
Hari Kejn: Pokazali smo ko smo

Hari Kejn je postigao šest golova na prva tri meča na svetskim prvenstvima, a pre njega je to pošlo za nogom samo Šandoru Kočišu (Mađarska, 9 golova), Gerdu Mileru (Nemačka, 7) i Giljermu Stabileu (Argentina, 7). Napadač Totenhema je prvi kandidat da Mundijal u Rusiji završi kao zlatna kopačka...

I protiv Kolumbije je večeras odradio svoj posao. Iznudio je penal, dao ga, a potom još jednom bio uspešan sa bele tačke u penal seriji. Zaista kapitenski predvodi ovu generaciju Engelske.
„Nismo imali sreće da prođemo u četvrtfinale tokom 90 minuta. Ali nismo klonuli, uspravili smo se kada je bilo najpotrebnije. Ovo je veliko veče za Englesku. Na penalima smo morali da pokažemo ko smo i to smo na kraju uradili. Najvažnije je da smo prošli“, rekao je Kejn posle meča.

Malo je nedostajalo da Džordan Henderson bude tragičar. Prvo mu je Mina pobegao kod izjednačujućeg gola, a potom je promašio udarac u penal seriji.
„Kontrolisali smo utakmicu, a onda su oni izjednačili iz prekida što nas je jako razočaralo. Ipak, uspeli smo da se vratimo i prođemo na penale. Već neko vreme smo uvežbavali penale i selektor je odredio nas petoricu da šutiramo. Nažalost, ja nisam pogodio, ali su Pikfrod i Dajer postali junaci“, rekao je kapiten Liverpula.

Odlučujuči penal je pogodio Erik Dajer...
„Bio sam nervozan jer nikada nisam ranije bio u takvoj situaciji. Ali osetio sam da moram da pogodim zbog promašenog šuta glavom u produžecima. Posle onakvog noakuta u nadokandi vremena, ostali smo mirni, nismo paničili i znali smo šta treba da radimo“, rekao je Dajer.

(FOTO: Ation images)

Najnovije vesti


×