{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Pao menadžer Tiba Kurtoe, Janika Karaska i Kevina Miraljasa
Hapšenja zbog transfera Aleksandra Mitrovića

Još se nije slegla prašina posle operacije “Čiste ruke” u kojoj je policija hapsila menadžera, sudije i predstavnike klubova i zbog nameštanja utakmica, a nova afera trese belgijski fudbal. Policija je danas uhapcila dvojicu muškaraca zbog malverzacija prilikom transfera igrača, među kojima je i onaj našeg Aleksandra Mitrovića iz Anderlehta u Njukasl za 18.500.000 evra 2015. godine.

Odmah da istaknemo – sam Mitrović prema dostupnim informacijama nije pod nikakvom istragom, menadžeri i klubovi su “zaobilazili” propise.

Uhapšen je Kristof Enrote, koji je i menadžer proslavljenih belgijskih repezentativaca Janika Kasaska, Tiba Kurtoe i Kevina Miraljasa. Enrote je “pao” u Monako, dok je njegova desna ruka Kristof Šenio pritvoren u Liježu. Inspektori su upali i u njihove kancelarije u Londonu.
Reč je operacijama u vezi sa pranjem novca i korupciji prilikom transfera igrača”, navodi se u saopštenju tužilaštva.

Inače, kad je Mitrović prelazio iz Brisela u Njukasl belgijski mediji su pisali da transfer završavaju čuveni “superagenti”, dobro poznati i nama u Srbiji, Pini Zahavi i Fali Ramadani, ali se imena njih dvojice zasad ne pominju u ovoj istrazi.

Tužilaštvo uostalom nije potvrdilo ni koji se transferi istražuju, ali je agencija Frans Pres uspela da dobije potvrdu samo za Mitrovićev slučaj. Belgijski Nijuzblad tvrdi da su pod lupom i transferi Jurija Tilemansa,  Leandera Dendonkera, pa i Romelua Lukakua pošto je Enrotea, inače sina nekadašnjeg reprezentativca Belgije Rožea Enrotea, optužio njegov nekadašnji saradnik, inače trener Peter Smets.
Nikad nisam krao od fudbalera”, branio se prošlog oktobra Enrote, koga je Smets optužio da je igrače zakinuo za milione evra.

Klupske prostorije Anderlehta, pa i Fudbalskog saveza Belgije, odavno su pretresane.

(FOTO: Reuters)

×