{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

HAOS NA MAKSIMIRU: Dinamo otpustio sve pomoćne trenere! Bukti rat sa igračima, ovo je linč

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 16
Sve zbog predloga o smanjenju plata
HAOS NA MAKSIMIRU: Dinamo otpustio sve pomoćne trenere! Bukti rat sa igračima, ovo je linč

Kao da širenje virusa korona i zemljotres koji je u nedelju pogodio Zagreb nisu dovoljne nevolje. U Hrvatskoj se trese i Maksimir, jer je Dinamo u četvrtak veče otpustio sve saradnike trenera prvog tima, Nenada Bjelice.

I to njih šestoricu. Otkaze su dobili Rene Polms, Nuno Bule, Martin Majer, Karlo Rajholc, Jasmin Osmanović i Silvije Čalvina. Nema zvaničnog obrazloženja odluke potvrđene na službenom sajtu, ali se pretpostavlja da su „poterani“, jer nisu pristali na zahtev uprave da se svima u klubu primanja smanje za čak dve trećine, kao posledica krize izazvane pandemijom virusa korona.

Sam Bjelica, zasad, ostaje na klupi, međutim, niko ne zna dokle, pošto ne bi bilo iznenađenje da se solidariše sa saradnicima i sam povuče.

Kriza na Maksimuru tinja danima, a rasplamsala se u sredu posle najave čelnika da će svim zaspolenima koji primaju više od 7.500 kuna (985 evra) smanjiti zarade, uz zahtev igračima i trenerima A tima do se 30. septembra odreknu trećine zarada. 

Prva se usprotivila struka. Od juče su svi treneri Dinama na ratnoj nozi sa rukovodstvom da bi danas otvoren rat kulminirao otkazima. Otvoreno je pitanje kako će se trener Bjelica poneti u čitavoj gunguli, pošto po slovu ugovora zarađuje 1.500.000 evra godišnje, a to je suma zbog koje se baš i ne podnosi ostavka.

Inače, namanje plate igrača iznose 100.000 evra po sezoni, dok oni naskuplji inkasiraju oko 800.000 evra. Predlogom kluba taj novac bio bi im uskraćen, iako ima mišljenja da bi fudbaleri trebalo da pristanu na redukciju. 
Zaista sam iznenađen odlukom. Ne znam prave razloge i ne bih želeo da se zalećem izjavama dok nisam upoznat s pravim stanjem stvari. Ne bih želeo da opravdam odluku Dinama, ali je činjenica da je tužno u ovim trenucima, kad vlada vanredno stanje, da igrači i treneri nisu pristali na smanjenje primanja. Žao mi je da igrači Dinama, koji za hrvatske prilike zarađuju mnogo, nisu imali saosećanje prema ostatku Hrvatske i što nisu pristali na rezanje. Danas se sve prati i ljudi su posebno osetljivi na takve stvari“, predočio je nekadašnji napadač Dinama, Igor Cvitanović.

Cela frka je u tome što se profesionalni sportisti u Hrtvatskoj vode kao „samostalni radnici“, sami uplaćuju doprinose i to je razlog zbog kog Dinamo ne može bez njihovog pristanka, samoinicijativno, da im skreše plate. 

Za opšti haos, fudbaleri Dinama dobrili su podršku Fudbalskog sindikata Hrvatske.
Uprava Dinama je vrlo nekorektno i nepravedno igrače i trenera izložila moralnim osudama i medijskom linču. Teško je se oteti utisku da je to učinjeno zato da bi se dodatno pritisli igrači i trenere kako bi prihvatili nametnutu odluku“, stoji u saopštenju Sindikata.

(FOTO: Reuters)

 

 

 

 

Najnovije vesti


×