{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Bavarci ukazali veliko poverenje šefu struke
Hansi Flik trener Bajerna do 2023.

Privremeni trener postao je šef stručnog štaba na duge staze! Kako se doktorira na ukazanoj šansi pokazao je to prethodnih meseci Hansi Flik.

Čovek koji je postavljen kao vršioc dužnosti trenera Bajerna kada je smenjen Niko Kovač dobio je danas ugovor da bude prvi trener Bavaraca do juna 2023. godine.

Sjajan posao je odradio Flik, potpuno je probudio posrnulu ekipu, napravio je od Bajerna novu nemilosrdnu mašinu koja melje rivala i koja se vinula na vrh tabele, gde je dočekala prekid prvenstva usred pandemije virusa korona.

Generalni direktor Bajerna, legendarni Karl-Hajnc Rumenige prezadovoljan je što će Flik i u narednom periodu trenirati ekipu.
Bajern je veoma zadovoljan radom Hansija Flika. Tim je pod njegovim vođstvom mnogo napredovao, igra atraktivan fudbal, što se sve vidi i kroz rezultate. Mi smo jedini nemački klub koji je i dalje prisutan na sva tri fronta. Jako mi se sviđa i kako vodi ekipu, kakve ljudske kvalitete pokazuje, a njegova saosećajnost govori za sebe. Bajern veruje u Hansija Flika i ubeđeni smo da će nastaviti da ostvaruje svoje ciljeve sa njim na čelu“, rekao je Rumenige za klupski sajt.

Novi-stari trener Bajerna je, naravno, oduševljen što će i posle leta biti na klupi nemačkog giganta.
Jedva čekam da se suočim sa novim izazovima zajedno sa mojim stručnim štabom i timom. Razgovor sa čelnicima kuba je bio veoma dobar i suštinski je samo potvrdio obostrano veliko poverenje. Zajedno smo definisali pravac za naredne godine. Siguran sam da možemo zajedničkim snagama da ih ostvarimo“, poručio je Flik.

Trener Bajerna je jesenas najpre izabran za vršioca dužnosti šefa struke, da bi posle odličnih rezultata dobio poverenje na oročen rok do kraja sezone. Ali, sve što je Bajern ostvario u 2020. godini ubedilo je rukovodstvo minhenskog kluba da nema potrebe da traže drugog trenera, da je Flik pravi čovek na pravom mestu.

Foto: Reuters

Najnovije vesti


×