{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
“Tačno znamo ko će biti novi mađioničar kada David Silva ode”, kaže legendarni trener Građana
Gvardiola: Foden ne može nigde, ni za 500.000.000 evra

Trener Mančester Sitija Pep Gvardiola tvrdi da je Fil Foden jedini fudbaler kojeg Građani nikada neće prodati - čak ni za 500.000.000 evra. Uprkos činjenici da ne dobija često priliku u prvom timu mladi reprezentativac Engleske je poptisao novi ugovor sa klubom u kojem je stasao. Šef struke veruje da je 19-godišnji Foden budućnost kluba i novi "mađioničar" posle odlaska Davida Silve sledećeg leta.
"Nismo slučajno dali novi ugovor Fodenu. On je jedini fudbaler koji ne može da bude prodat ni pod kojim uslovima. Jedini. Ni za 500.000.000 evra. Fil ne ide nigde. Fil je Siti i za tu poziciju nećemo dovoditi novog fudbalera. Tačno znamo ko će biti novi mađioničar kada David Silva ode sledećeg leta", izjavio je Gvardiola.

Nova knjiga pod naslovom: "Pepov Siti: Stvaranje Supertima", otkriva i da je Gvardiola veliki fan Fodena još od dolaska u Mančester 2016. godine. Tinejdžer je od tada ostao bez dvojice "klasića" Džejdona Sanča koji je otišao u Dortmund i Braima Dijaza (Real Madrid), a sve to jer je Katalonac izabrao Fodena uveren da je baš on predodređen za veliku karijeru.
"Odrastao je sa nama, on je jedan od nas i biće briljantan - jedan od najboljih fudbalera u Premijer ligi. Za njega je bolje da polako ulazi u prvi tim. Postepeno. Jedno je sigurno, on je deo prvog tima. Baš bih voleo da vidim da li bi mu neki drugi trener dao šansu da se razvija ili ga poslao na pozajmicu. Ne volim kad moram da ga izostavim sa nekih utakmica, ali moram da mislim na osatatak tima. I Fil to razume", zaključio je Pep Gvardiola.

Foto: Reuters

Najnovije vesti


×