{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Tamo se uostalom već dobro napunio
Gudeljov izbor: Može i manja plata, samo ne nazad u Kinu
Nemanja Gudelj

Svojevremeno se umuvao među najplaćeniji srpske fudbalere. Tijenđin Teda, a posle i Guangždou Evergrande godišnje su izdvajali oko 5.000.000 evra za platu Nemanje Gudelja. Ali čini se da je sada već bivši reprezentativac Srbije izgustirao Daleki istok za tih godinu i po dana u Kini i da sada želi po svaku cenu da ostane u Evropi.

Podsetimo, Gudelj se na Stari kontinent vratio avgusta 2018. kada ga je Sporting uzeo na jednogodišnju pozajmicu. Ona ističe u junu, a ugovor sa Evergrandeom mu traje do kraja kalendarske godine. S tim da se Gudelj najradije ne bi ni vaćao, pa pristaje i na smanjenje plate u Lisabonu.
Želim samo da ostanem u Portugaliji i Sportingu. To bi bilo savršeno. Znam da ovde nije normalno da zarađujem koliko u Kini, nije to normalno ni u ostatku Evrope, ali već sam rekao da mi to nije problem”, rekao je Gudelj novinarima.

Dodao je i da je već govorio sa trenerom Marselom Kajzerom, koji je takođe za produžetak saradnje. Sad je samo ostalo da se ubedi i uprava Guandžoua, ali ni to verovatno neće biti nepremostiva prepreka. Posebno s obzirom na veliku Gudeljovu želju da se vrati u Sporting i pojuri titulu prvaka Primeire, pošto takav uspeh još čeka.
Ove sezone smo osvojili dva pehara u kup takmičenjima, ali možemo više u prvenstvu”, optimista je Gudelj.

Istina, Sporting će ovog leta imati dosta novca na raspolaganju, pošto se očekuje da će prodaja kapitena Bruna Fernandeša u klub uneti ozbiljnu svotu novca, ne manje od 50.000.000 evra. Drugo je pitanje da li će Sporting uspeto da nadomesti njegov kvaltet.

(FOTO: Reuters)

Najnovije vesti


×