{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Čelsi se zvanično oprostio od italijanskog trenera, Stara dama ga dočekala, ugovor na tri godine
Grazie Maurizio! Sari je zvanično novi trener Juventusa

Sada je i zvanično: Fudbalski klub Čelsi se na svom zvaničnom sajtu oprostio od Mauricija Sarija i zahvalio mu se na tome što je Plavce odveo do titule u Ligi Evrope. U isto vreme, Čelsi je na svom zvaničnom sajtu objavio da će Sari postati novi trener Juventusa. Par minuta kasnije mu je i Stara dama na svom zvaničnom profilu poželela dobrodošlicu. Dakle, sve je završeno i zvanično. Sari je potpisao ugovor do 30. juna 2022. godine.

Stara dama će uplatiti Čelsiju na račun iznos od oko 6.000.000 evra. Čelsi je istakao da je veliku važnost u ovoj odluci Sarija bilo da bude blizu svojih roditelja koji su u godinama.

Skaj je nedavno pisao da je Sari imao žalju da se vrati u taliju posle jedne sezone u Engleskoj i klub mu je poručio da ne želi da mu stoji na putu. Italijan je imao još godinu dana ugovora sa Čelsijem, sa opcijom na još jednu dodatnu sezonu, ali nikako se, od samog početka, nije osećao ugodno živeći i radeći u Engleskoj. Frustriralo ga je i to što nije imao baš blizak odnos sa upravom Čelsija.
"U razgovorima koje smo imali posle finala Lige Evrope, Mauricio je bio vrlo jasan u tome koliko je njegova želja jaka da se vrati u svoju zemlju. Objasnio je svoje razloge zbog kojih je želeo da se vrati u Italiju i oni su bili jaki. Veruje da mu je bitno da bude pored svoje porodice, kao i zbog svojih roditelja i želi da živi bliže njima u ovom momentu. Hvala mu za sve, kao i za osvajanje Lige Evrope", između ostalog je rekla direktorka Čelsija Marina Granovskaja.

Zanimljivo je da Čelsi nije imao plan da otpusti Sarija ovog leta, ali da jednostavno nije želeo da zadrži nekog ko nije zadovoljan. Sari je vodio Čelsi do pobede nad Arsenalom od 4:1 u Ligi Evrope i tako došao do prvog trofeja u svojoj trenerskoj karijeri. A Čelsi će sada gledati da mu nađe zamenu. Prvi favorit za to mesto je Frenk Lampard o čemu smo već pisali.

Sada je Sari zamenio Masimilijana Alegrija koji je otišao sa čela Stare dame na kraju sezone posle pet godina mandata. Zna se kolika je netrpeljivost Napolitanaca prema Juventusu, tako da su mnogi njegov potez nazvali izdajom, sa čime se Sari nije usaglasio.
"Ko je izdajnik? Neko ko se povuče iz borbe. Izdajnik je onaj koji individualnim interesima daje prednost u odnosu na kolektivne. Ja to nisam. Važnija mi je prednja strana dresa, tamo gde je grb, ime igrača na leđima me ne zanima. Što se tiče ljubljenja grba, ne znam zašto se tako meri ljubav i zašto se to doživljava kao akt ljubavi. Šta će biti posle deset godina? Mnogi igrači su prelazili iz Milana u Inter i obratno, pa se ništa nije desilo. Bolje je ne ići direktno iz jednog rivala u drugi, ali u mnogim karijerama se i to dešavalo", poručio je nedavno Sari.

Neće Sarija čekati lak zadatak jer se od Juventusa ne očekuje samo titula u Seriji A, što se negde i podrazumeva, već i osvajanje Lige šampiona. Sari će ponovo biti u Italiji. Verovatno će imati i olakšane uslove za korišćenje duvana.

Njemu dovoljno. Očigledno mu je Engleske već bilo preko glave.

FOTO: Tviter Juventus

×