{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Rohiblankosi, ipak, nemaju mnogo razloga za optimizam, jer nikada nisu pobedili Valensiju
no_image.png

Pre više od pola veka, 25. maja 1969. godine, Granada je poslednji put igrala polufinale Kupa Španije. U to vreme, u režimu zloglasnog Franka, poznat kao Generalisimo kup. Posle diktature i uspostavljanja monarhije preimenovan je u Kup kralja, ali duh takmičenja je ostao isti.

Od okršaja sa Malagom pre 51 godine prošlo je ukupno 18.517 dana, a ovog utorka bitku za polufinale Rohiblankosi vode protiv Valensije (21.00). Los Karmenes bi trebalo da bude popunjeniji nego inače, jer ne bori se Granada svake godine za visok domet u domaćim okvirima.

Posle pobeda nad timovima treće i druge lige, kao što su Hospitalet, Tamaraseite, Badalona i Badahoz, četa Dijega Martineza za rivala je dobila Valensiju. Teško da se obradovala, jer nikada do sada Granada nije pobedila Slepe miševe. Sedam dvoboja kod kuće i osam na strani, a za sve to vreme izvojevana samo dva remija. Mršavo i frustrirajuće.

Uprkos maratonu utakmica sa kojim su u Granadi morali da se suoče od početka 2020. godine, umor mora da ostane po strani. Imaju Rohiblankosi luksuz da igraju na dva fronta, jer imaju 12 bodova više od davljenika i ne strepe za opstanak uprkos očekivanjima javnosti.

Što se tiče Valensije, ona stiže u Granadu nakon saznanja da do krajas sezone neće moći da računa na jednog od ključnih igrača, centralnog defanzivca Ezekjela Garaja, koji je povredio koleno. Njegovo odsustvo daje razlog treneru Albertu Seladesu da se kladi u sredini poslednje linije na tandem koji su formirali Muktar Dijakabi i Eliakim Mangala. Igrači poput Haume Koste, Kanga In Lija ili Žofrija Kondogbije takođe će uživati u minutima.

Euforija je zahvatila grad koji želi da ponovo vidi svoj tim u polufinalu Kupa. Pitaće se, ipak, Valensija...

ŠPANIJA, KUP - ČETVRTFINALE

Utorak
21.00: (3,20) Granada (3,10) Valensija (2,40)

Sreda
21.00: (3,60) Mirandes (3,45) Viljareal (2,05)

Četvrtak
19.00: (1,50) Real Madrid (4,30) Sosijedad (6,50)
21.00: (4,20) Bilbao (3,45) Barselona (1,90)

*** kvote su podložne promenama

Foto: Reuters

Najnovije vesti


×