{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Gotovo: Spaleti prihvatio ponudu Milana, uskoro promocija!

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 12
U toku pregovori sa Interom
Gotovo: Spaleti prihvatio ponudu Milana, uskoro promocija!

Lučano Spaleti će biti trener Milana u nastavku sezone. Ostali su još da se dogovore detalji oko njegovog angažmana u sedmostrukom šampionu Evrope.

Aktuelni trener Marko Đampaolo još nije smenjen, ali će se to desiti u narednim satima ili danima. Njegova sudbina je zapečaćena. Đampaolo je letos došao iz Sampdorije kao jedan od trenera kojem su predviđali svetlu budućnost, ali je poprilično podbacio.

Slabi rezultati i loša igra su došli kao posledica stvari zbog kojih će dobiti otkaz. A to su: nedostatak stila igre, nedostatak timskog karaktera, način korišćenja igrača sa klupe, stalne promene u startnoj postavi, način korišćenja igrača sa najvećim kvalitetom.

Đampaolo ima ugovor vredan 2.000.000 evra godišnje do 2021. godine, ali će Milan morati da prihvati tu finansijsku žrtvu i uruči mu otkaz koji će plaćati sve dok tne nađe novi angažman. Istovremeno, Milan će morati da plaća makar 4.500.000 evra godišnje Lučanu Spaletiju kada iskusni stručnjak preuzme ekipu i potpiše trogodišnji ugovor. Spaleti trenutno ima zagarntovanih 4.500.000 godišnje do 2021. godine od Intera na ime otkaza koji je dobio letos i u toku su pregovori da se dve strane nagode o raskidu tog ugovora čime bi Spaleti dobio odrešene ruke da potpiše za Milan.

Gradski rivali trenutno pregovaraju o finansijskim detaljima Spaletijevog ugovora pošto je on danas prihvatio ponudu Rosonera. Iako rizikuje da ugrozi trenersku reputaciju, on je ubeđen da može da stabilizuje maldi tim Milan i vrati ga u Ligu šampiona.

Sada je sve na Interu čije zeleno svetlo se čeka...

Ako dođe do toga da se gradski rivali ne dgovore - za šta su šanse male - Milan ima i rezervne opcije za Spaletija. To su Rudi Garsija koji je slobodan i Stefano Pioli koji je slobodan, ali ima ponudu Sampdorije na koju mora što pre da odgovori.

Ipak, sve ukazuje na to da će do kraja nedelje Spaleti biti i zvanično ustoličen kao Milanov novi trener. Rosoneri su poslednji put u Ligi šampiona igrali sa Maksom Alegrijem na klupi, a od tada su neuspešni bili Sedorf, Inzagi, Mihajlović, Montela, Gatuzo i sada Đampaolo. Možda je falilo iskustva poput Spaletijevog...

(FOTO: reuters)

Najnovije vesti


×