{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Gotovo: Posle Anćelotija - Gatuzo! Ključna uloga Žorža Mendeša, ugovor na šest meseci i plata od 1.500.000 evra

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 14
Ali, to nije sve...
Gotovo: Posle Anćelotija - Gatuzo! Ključna uloga Žorža Mendeša, ugovor na šest meseci i plata od 1.500.000 evra

Nema nikave ostavke, tako da nemam šta da odlučujem“, rekao je Karlo Anćeloti italijanskim novinarima posle utakmice. Uz poruku da je na Aureliju de Laurentisu da odluči šta će biti s njim, bila je to tačka na njegovu epizodu u Napulju. Nepunih sat vremena kasnije Italijom se pronela informacija o Karletovom otkazu čime su samo potvrđene najave koje kruže još od trenutka kada su se igrači pobunili protiv klupskog vrha i odbili da odu u karantin... 

Nije ostavka, nego otkaz: Smenjen Karlo Ančeloti

Šta dalje za Napoli? Ime Anćelotijevog naslednika takođe je poznato već neko vreme i u pitanju je Đenaro Gatuzo! Čovek koji je predstavljao pogonski motor Anćelotijevog Milana naslediće nekadašnjeg šefa na čelu i sve će najverovatnije biti poznato nakasnije do ranog popodneva. Upravo iz tog razloga otkazan je jutarnji trening i ekipa će se okupiti tek u kasnijem terminu kada će ih izvesno dočekati novi trener u liku popularnog Rina.

Poznati italijanski novinar Fabricio Romano otkrio je u brzo sve detalje ugovora koji će Gatuzo imati u Napulju. Radi se o šestomesečnoj saradnji vrednoj 1.500.000 evra, uz opciju automatskog produžetka saradnje na još godinu dana kada ga čeka neto plata od 3.000.000 evra.

Rimski dnevnik Korijere delo Sport otišao je korak dalje s informacijama o saradnji Gatuza i Napolija i otkrio da je ključnu ulogu u smenjivanju Anćelotija i postavljanju nekadašnjeg veziste Rosonera imao portugalski superagent Žorž Mendeš. Naime, Gatuzo je čovek koji u biznisu veruje svega šačici ljudi, a jedan od njih je upravo jedan od najmoćnijih menadžera na svetu. Mendeš je celo leto provodio na relaciji Portugalija – Španija kako bi se viđao s Gatuzom i s njim radio na menjanju životnih i radnih navika. Kako je u dobrim poslovnim odnosima i sa kontroverznim vlasnikom Napolija, Mendeš je mesecima unazad insistirao na tome da Gatuzo bude postavljen za novog trenera.

Dok je strpljivo čekao poziv iz Napulja Gatuzo je u međuvremenu odbio pozive Đenove, Sampdorije, Fjorentine i jednog neimenovanog kluba iz Kine. Šuška se da je Gatuzo najbliži bio tome da prihvati ponudu Đenove, ali ga je Mendeš savetovao da bude strpljiv i sačeka nešto bolje. U Kini je mogao da zaradi ozbiljne pare i ugovor je mogao da postane validan od prvog dana 2020. godine, ali je i ta priča ostavljena po strani. Poslednjih nedelja uporno ga je zvao novi vlasnik Fjorentine Roko Komizo i nudio mu ambiciozan plan i dobr ugovor, međutim tada je već bilo izvesno da će se u Napulju dogoditi određene promene koje će mu otvoriti prostor za ozbiljan angažman.

Podsetimo, Gatuzo je bez posla od 28. maja, kada mu je kao treneru Milana mesto u Ligi šampiona promaklo za samo jedan bod. Ugovor s Rosonerima raskinuo je posle sporazuma u kojem je klubu oprostio praktično sva dugovanja kako bi članovi njegovog stručnog štaba dobili plate. Gatuzu će se u stručnom štabu Napolija pridružiti bliski prijatelj i saradnik iz Rendžersa Luđi Ričio, koji je takođe dobio šestomesečni ugovor. Zajedno su pomogli Pizi da uđe u Seriju B svojevremeno, a zatim su imali epizodu u Glazgovu. Pored Ričija u Napulj stižu Masimo Inoćenti i Frančesko Sarlo kao treneri prvog tima, odnosno Marko Sangermani kao analitičar.

Gatuzo je pod Anćelotijevom komandom odigrao 322 utakmice, dok je na klupi Rosonera sedeo 82 puta po odlasku Vinćenca Montele u novembru 2017. Njegov debi najverovatnije biće protiv Parme u subotu od 18 časova.

Videćemo šta će od Napolija ostati po dolasku Gatuza...

Foto: Reuters

Najnovije vesti


×