{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
I uspeo da smanji otkup...
GOTOVO: Bajern uzeo Perišića

Bajern je za dva dana završio posao oko angažovanja Ivana Perišića! Sada je sasvim izvesno - Hrvat će biti privremeno rešenje za levi bok Bavaraca.

Nemački klub neočekivano je dospeo u vrlo nezgodan položaj zbog povrede Leroja Sanea, kome prestoji čak sedam meseci pauze. Rumenige i Henes imali su dogovor sa Saneom i čekalo se samo konačno odobrenje Mančester Sitija. Čak je i njegov let za Minhen bio zakazan, a onda ga je Gvardiola uvrstio u startnih 11 protiv Liverpula u Komjuniti šildu i došlo je do ozbiljne provrede prednjih ukrštenih ligamanata. Bajern nije imao kud - morao je da otkaže dogovor. 

U toku jučerašnjeg dana uspostavljeni su kontakti sa Interom i predstavnicima Ivana Perišića. Problem su bila neka različita viđenja, Italijani su hteli da u ugovoru stojali klauzula o obaveznom otkupu, Bavarci ni da čuju, da bi se na kraju našli na pola puta - s povećanjem cene za pozajmicu, odnosno smanjenjem cifre za definitivni opcioni otkup narednog leta.

Dakle, situacija je sledeća: Inter će za 12 meseci zajma dobiti 5.000.000 evra i rasteretiti budžet (platu od 4.000.000 evra u potpunosti preuzima nemački klub), a bajern dobija opciju kupovine u julu 2020. za 20.000.000 evra. U prvoj rundi pregovora ta cifra iznosila je 30.000.000, dok je za pozajmicu Bajern nudio 3.000.000.

Perišić se vraća u Bundesligu nakon pune četiri godine. Podsetimo, on je uspešno nosio dres Volfzburga, a pre toga i Borusije Dortmund.  

Foto: Reuters

Najnovije vesti


×