{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Gomez neće da ide, postaje jedan od najskupljih drugoligaških igrača na svetu

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 1
U Nemačkoj svakako rekorder...
Gomez neće da ide, postaje jedan od najskupljih drugoligaških igrača na svetu

Po drugi put u poslednje tri godine Štutgart je ispao u Cvajtu. Navijači slavnog kluba, petostrukog šampiona Nemačke tuguju, ali nadu da će brzo nazad u elitu vraća im informacija da veteran i ponajbolji igrač tog tima Mario Gomez ostaje u klubu. 

Nekadašnji reprezentativac Pancera i jedan od najboljih napadača na svetu rešio je da ne napušta brod koji tone, već da pokuša da spase što se spasti može...
"Mario ne želi da ide u ovoj situaciji. Hoće da pomogne da klub vrati u Bundesligu", kazao je agent 33-godišnjeg golgetera.

On sam pre nekoliko nedelja izjavio je i intervjuu za Zidojče cajtung:
"Štutgart je moj klub. Ovde je sve počelo, bilo bi lepo da se za menu tu i završi, da ovde završim karijeru".  

Gomez ima ugovor do 2020, a po tom ugovoru njegova plata biće značajno umanjena ovim ispadanjem u drugu ligu. Umesto dosadašnjih 6.000.000 evra, zarađivaće 4.500.000. S tom platom Supermario postaje najplaćeniji igrač u istoriji nemačke Cvajte. Prethodni rekorder bio je Pjer Mišel Lasoga iz Hamburgera sa 3.400.000, koliko je zaradio prošle sezone. 

S tom platom, nema sumnje, Gomez će naredne sezone biti jedan od najplaćenijih drugoligaških igrača na svetu, ne samo u Nemačkoj. 

Foto: Reuters

Najnovije vesti


×