{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Godinu nakon što je dobio bonus od 3.000.000, prvi čovek Totenhama skresao plate i apelovao: Ljudi, probudite se i shvatite šta se dešava

/ Izvor: mozzartsport.com
Igrači tek treba da se dogovore, ostali će dobijati 20 odsto manje nego do sada
Godinu nakon što je dobio bonus od 3.000.000, prvi čovek Totenhama skresao plate i apelovao: Ljudi, probudite se i shvatite šta se dešava

Nemci su prvi rešili problem, snašli su se i Juventus i Barselona, Englezi čekaju u nadi da će uspeti da postignu kolektivni dogovor. Međutim, Danijel Levi nije mogao da čeka. Uostalom, dobro je poznato da je Totenhem možda i najštedljiviji klub u Premijer ligi, pa nije ni čudno što su upravo Pevci probili led. Levi je objavio da će zaposleni u klubu, ne računamo tu igrače, aprilske i majske plate dobiti skraćene za 20 odsto.

Igrači tek treba da se dogovore sa klubom, ali Levi ne ostavlja dilemu: to prosto mora da se desi. Stoga apeluje na sve ljude, ne samo na igrače, da se “probude i shvate šta se dešava”.
Odluke vlada širom sveta da suštinski ugase ekonomije, uz za mirnodobske uslove nečuven udar na građanske slobode, a sve u cilju minimiziranja efekata pandemije COVID-19 virusa su ispravni, jer se tako čuvaju životu”, počeo je Levi pre onog “ali”.

U ovom konkretnom slučaju to znači da da će trpeti ekonomije mnogih zemalja, a da zbog njihove globalne povezanosti fudbal ne može da bude pošteđen.
Svaka osoba na svetu će bitii pogođena. Za mog života ovako nešto nisam doživeo. Kad slušam priče o transferima igrača ovog leta, kao da se ništa ne dešava… Ljudi moraju da se probude i shvate glomaznost problema koji nam se dešava. Sa više 786.000 inficirani i skroo 38.000 smrti, dobrim delom sveta u blokadi, moramo da shvatimo da fudbal ne može da funkcioniše u balonu. Mi možda jesmo osmi klub na svetu po prihodima prema istraživanju Diloita, ali svi ti podaci su totalno nebitni jer virus ne poznaje granice”.

Stoga, plate umanjene za 20 odsto, za zaposlene prvo, sigurno i za igrače koji, kako kaže Levi, treba da “obave svoje” kako bi spasli fudbalski ekosistem.
Nemam nikakve sumnje da ćemo prebroditi ovu krizu, ali biće potrebno malo vremena da se sve vrati u normalu. Mnogo porodice su izgubile voljene, mnogi poslovi će propasti, milioni radnih mesta će biti izgubljeni, mnogi klubovi, veliki ili mali, mučiće se da opstanu”, upozorio je Levi.

Zanimljivo, baš nedavno je otkriveno da je Levi u sezoni 2018/2019 na osnovnu platu od 4.000.000 funti dobio i bonus od 3.000.000. Dakle, oko 7.900.000 evra.

(FOTO: Reuters)

Najnovije vesti


×