{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Glas vlasnika Sampdorije: Zavaravamo se pričama o fudbalu, šta da radimo sa novim zaraženim igračima?

Komentari: 5
„Bićemo spokojni tek kada se pojavi vakcina“, rekao je prvi čovek kluba iz Đenove
Glas vlasnika Sampdorije: Zavaravamo se pričama o fudbalu, šta da radimo sa novim zaraženim igračima?

Italija i dalje pati zbog pandemije virusa korona, ali klubovi su rešeni da nastave Seriju A. Dogovor je postignut, čeka se tačan termin povratka fudbala...

Međutim, postoje i drugačija mišljenja. Vlasnik Sampdorije Masimo Ferero smatra da je mnogo pametnije prekinuti aktuelni šampionat.
„Nastavićemo da se zavaravamo sve dok nam neko ne kaže da se pojavila vakcina, jedino tada ćemo biti mirni. Umesto što kažemo: ‘Hajde da počnemo ponovo’, bolje je da zasučemo rukave, da obezbedimo dobru sezonu 2020/2021“, rekao je Ferero za Rai radio.

On je ubeđen da će, kada sezona počne, biti novih slučajeva zaraženih fudbalera. I da je to veliki problem.
„Da li ih šaljemo u karantin ili ih tretiramo kao povređene igrače? A kako očekujete da igrači u karantinu ostanu mesec dana u hotelu? Oni nisu u kućnom pritvoru. Biću srećan da nastavimo sezonu kada dobijemo uveravanja i prihvatljive predloge. Ako ih dobijemo, ideja je da počnemo 11. ili 18. maja“.

Veliki problem će svakako kalendar takmičenja.
„Ako se nastavi sezona, moraćemo da igramo dve ili tri utakmice nedeljno ali i da igramo u avgustu. Posle toga morate momcima da date mali odmor i da počnete novu sezonu u oktobru, a Evropsko prvenstvo je narednog juna. Da li je to izvodljivo, jer je to kratak rok“.

Najnovije vesti


×