{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Glas iz Firence: Velike su šanse da se liga ne nastavi

/ Izvor: mozzartsport.com
Prvi čovek Ljubičastih nije optimista
Glas iz Firence: Velike su šanse da se liga ne nastavi

Sada svi čekaju sredu. To je novi „Dan D“ za evropski fudbal. UEFA će video konferencijskim putem raspravljati sa predstavnicma 55 fudbalskih saveza šta i kako dalje činiti.

U susret tom sastanku iz Firence se čuju pesimistični tonovi. Predsednik Fjorentine Roko Komiso smatra da su velike šanse da se liga – ne nastavi.

Prosto, situacija sa virusom korona u Evropi, a pogotovo u Italiji, deluje tako da je igranje fudbala u dogledno vreme gotovo nemoguća misija.
Veliki su izgledi da se liga neće nastaviti. Mi moramo da budemo spremni, da razmišljamo i u tom pravcu da fudbala ove sezone više biti neće“, rekao je Komiso lokalnim medijima.

Prvi čovek Ljubičastih je samo konstatovao ono što je očigledno u Italiji danas.
Igrači ne mogu da treniraju. Možemo svi da se nadamo da će pandemija proći uskoro, ali nije još gotova. Ne možemo da gledamo mnogo unapred, kad nemamo pojma kada će doći dan kada više ne budemo imali novozaražene. Mi na jugu smo još u dobroj situaciji kako je na severu Italije“.

Komiso je pozdravio odluku fudbalera Juventusa da se odreknu dela plata, da bi pomogli klubu da se održi. On nije otkrio da li će se isto desiti u Fjorentini, ali sa dosta optimizma gleda na budućnost.
Juventus je napravio dobru inicijativu. Mi stojimo dosta solidno, ali gledamo kakve odluke možemo da donesemo za dobrobit kluba i italijanskog fudbala. Dobra okolnost u ovoj pandemiji je što ćemo svi iz nje izaći jači. Fjorentina će biti snažnija i u humanom smislu“, poručio je Komiso.

Foto: Reuters

Najnovije vesti


×