{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Glas iz FIFA: Bez mečeva reprezentacija do marta

/ Izvor: mozzartsport.com
Baraž sa Norveškom pred novim odlaganjem
no_image.png

U oktobru biće u novembru... Termin odigravanja baraža Lige nacija pomera se kao u poznatoj pesmi.

Trebalo je da bude mart, pa onda jun, zasad se kao zvaničan datum drži septembar, mada je jasno svima da se ni tada neće igrati. Možda u oktobru. Ili u novembru.

Ali ako se pitaju iz FIFA, najbolje bi bilo u – martu! Potpredsednik Svetske fudbalske federacije i prvi čovek Konkakaf zone Viktor Montaljani smatra da je nerealno da se mečevi državnih timova igraju u ovoj godini.
Mislim da je neizvodljivo da reprezentacije igraju do kraja ove godine. Najveći problem su putovanja i razne mere bezbednosti koje postoje u raznim zemljama”, istakao je Montaljani.

Po njemu, mečevi državnih timova nisu trenutno na visokom mestu prioriteta.
Najvažnije je da se domaća prvenstva dovedu do kraja. Septembar i dalje stoji u kalendaru kao termin za reprezentacije, ali usuđujem se da kažem da ne verujem da će tih utakmica biti. Mislim da je mart 2021. godine najprihvatljivije rešenje”.

Dobra strana ove loše vesti je što bi se te utakmice verovatno igrale sa publikom, jer se očekuje da se do tada svet vrati u normalu.
Kada i dobijemo zeleno svetlo za nastavak sezone, siguran sam da se neće igrati sa navijačima na tribinama. Bio bi preveliki rizik. Do toga će se doći postepeno, kako se društvo bude vraćalo u normalu”, naglasio je Montaljani.

Foto: Starsport©

Najnovije vesti


×