{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Geri Nevil: Mančesteru su potrebni štoper, levi bek, dva centralna i jedan bočni vezista i napadač

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 21
Ovo je najprosečniji tim Junajteda otkako se igra Premijer liga, tvrdi Nevil
Geri Nevil: Mančesteru su potrebni štoper, levi bek, dva centralna i jedan bočni vezista i napadač

Posle osam kola Premijer lige i pred novu prvenstvenu pauzu, Mančester junajted je na 12. mestu tabele. O borbi za titulu niko nije pričao ni pre početka sezone, a i mesto koje vodi u Ligu šampiona, koje je označeno kao cilj, sve je dalje. Ne zbog bodovnog zaostatka, već zato što Crveni đavoli deluju kao tim koji nema ni glavu ni rep, ne zna šta želi na terenu ili ako i zna – nema kvalitet da to uradi.

Dok navijači uglavnom kao glavnog krivca vide, po običaju, menadžera Olea Gunara Solskjera, nekadašnji as Mančestera Geri Nevil tvrdi da je problem na drugoj strani – u upravi kluba.

Za početak, čelnici Mančestera su dovodili loše igrače i „zakopali“ klub.
Njihova selekcija u dovođenju igrača godinama unazad je očajna, napunili su tim fudbalerima koje su dovodili različiti menadžeri za različite stilove igre. Sada moraju da doteraju način igre, način selekcije pojačanja i onda da dovedu prave igrače. Doveli su tri dobra fudbalera na leto, uradili su ispravnu stvar, ali sada im je potrebno još pet ili šest takvih“, počeo je priču Nevil za Skaj Sport.

On nema mnogo lepih reči za današnji tim Junajteda.
Rekao sam i ranije: ovo je najprosečniji tim Mančestera otkako se igra Premijer liga. Sve su to ok igrači, daju sve od sebe, ali prosto – nisu dovoljno dobri“.

Zna Nevil šta je, na terenu, potrebno Crvenim đavolima.
„Potreban im je još jedan štoper, pa levi bek, nedostaju dvojica centralnih vezista, jedan bočni vezni i vrhunski napadač. Biće im potrebno za to mnogo novca. Na sreću, nešto od toga mogu da pokriju mladim igračima, jer imaju dosta talentovanih momaka u svojim redovima“.

Smatra nekadašnji defanzivac Junajteda da u klubu ne postoji jasno određeni smer kojim se ide.
Uprava mora da bude strpljiva. Ti ljudi su odgovorni za ovaj očajan izbor dovedenih igrača, za loš izbor menadžera, koje svaki čas dovode i otpuštaju. I svi oni su imali svoj način igre, a sada Ole Gunar Solskjer vodi klub u potpuno drugom pravcu. Ako menjate pravac, u skladu sa novim menadžerom, na svake dve godine, ulažući pritom 250.000.000 funti u nove igrače, onda ćete se suočiti sa velikim problemom“.

Ne veruje Nevil u neku bajku sa srećnim krajem ove sezone.
Imaće Mančester mnogo bolnih i teških trenutaka ove sezone i imaćemo ovakve analize posle svake utakmice, ali na kraju, rešenje je da se dovedu bolji igrači, odredi način igre i da se toga pridržavaju. Ne vidim šta bi drugo mogli da urade. Ništa ne može na brzinu, ne mogu stvari da se ubrzavaju, sve mora metodološki da se radi. Nadam se da neće sada zbog loših rezultata da skrenu s puta na kojem su, jer sada razvijaju mlade, perspektivan tim, kojem je potrebno malo dodatnog kvaliteta i iskustva“, smatra Geri Nevil.

Foto: Reuters

Najnovije vesti


×