{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Gece nije dovoljno brz za Bundesligu, treba da se oproba u Seriji A

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 4
Lotar Mateus imao šta da kaže o razvoju fudbalera Borusije iz Dortmunda
no_image.png

Lotar Mateus, nekadašnji fudbaler brojnih velikih klubova poput Bajerna i Intera, veruje da bi odlazak heroja Svetskog prvenstva 2014, Marija Gecea, u Seriju A - bio odličan potez za njega.

Ovaj čuveni igrač, kasnije i trener Partizana, ističe da Gece nije dovoljno brz da bi igrao u Bundesligi, pa mu predlaže da ode u Kalčo.

Inače, Gece je imao više ponuda sa Apenina, a između ostalog pominjali su se Inter, Milan i Roma.
"Pretpostavljam da se njegovo vreme u Dortmundu završilo. Bio bih veoma iznenađen kada bi došlo do dogovora u narednim pregovorima koji slede", rekao je Mateus.

I prilično je oštar kada je Gece u pitanju...
"Danas njegov stil igre nije u potražnji. Iznad svega mu nedostaje brzina da bi bio u skladu sa fudbalom koji forsira Dortmund kao i mnogo drugi vrhunski klubovi. Odlazak u Bajern nije bio ono što je sanjao. Nije postao onaj stari kada se vratio u Dortmund".

Sada je ovaj igrač na raskrsnici, razmišlja gde će, a Mateus ga ohrabruje da se oproba u Italiji. Tu i postoji prilično interesovanje.
"Mora da nađe klub i pre svega trenera koji će graditi igru i tim oko njega. Veoma je moguće da bi Italija bila dobra za njega. U najmanju ruku se tamo ne igra tako brzo i to bi mu odgovaralo. On nema manjak volje. Video sam ga kako igra par puta i svakako ne mogu da ga optužim za manjak ambicije. Ali u isto vreme to nije igrač koga želite da vidite kako trči 30 metara unazad kako bi pokupio loptu na svojoj polovini. On nije fudbalski radnik. Pomalo mi je žao ako mora da radi takve zadatke", rekao je Mateus.

FOTO: Reuters

Najnovije vesti


×