{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Gde će biti najbolje Fatiju? Pa zna se...

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 7
Dortmund pitao, Barsa razmišlja...
no_image.png

Kao udarna trojka tu su Lionel Mesi, Luis Suarez i Antoan Grizman. Usman Dembele prvi je u rotaciji, od njega se očekuje da u narednoj sezoni konačno isplati makar deo uloženog novca. Kako trenutno stvari stoje na Nou Kamp vraća se i Filipe Kutinjo, jer niko neće platiti traženih 100.000.000 evra, a i Kike Setjen planira da ukaže još jednu šansu Brazilcu... Na sve to poslednjih meseci intenzivno se govori o mogućnosti da Barsa krene u opsežnu akciju vraćanja Nejmara, odnosno da napadne Lautara Martineza iz Intera.

A gde je u celoj toj priči najvredniji biser La Masije Ansu Fati?

Kada se ovako pobroji kao što smo mi pobrojali iznad, reklo bi se - nigde. Nema ga ni na vidiku, međutim u Barseloni tvrde da nije tako. Katalonski Sport danas na naslovnoj strani piše o nekim konkretnim koracima Borusije iz Dortmunda koja je navodno pikirala Fatija kao idealnu zamenu za Džejdona Sanča i u tom cilju već stupila u kontakt sa Barsom. Navodi se da u klubu sa Nou Kampa postoje dve struje i da se ozbiljno razmatraju mogućnosti da Fati ostane i dobije ozbiljnu minutažu, odnosno da ode na pozajmicu gde bi se kalio i pripremao za startera u narednim godinama.

Klupa ili B tim, tvrdi Sport, ne dolaze u obzir za naredenu sezonu kada je ovoj momak u pitanju. Otuda Barselona ozbiljno razmatra da pusti ovog 17-godišnjaka na Vestfalen. O prodaji, kako trenutno stvari stoje, nema ni govora. Najviše što bi Nemci mogli da dobiju, iz ove perospektive, jeste dvogodišnja pozajmica bez prava otkupa. Nešto slično što su imali sa Real Madridom po pitanju Ašrafa Hakimija

I uzalud će se tu ponadati navijači Borusije... Istina je da Fatiju na leto 2022. ističe aktuelni ugovor, međutim Barselona ima opciju da jednostrano produži saradnju na još dve sezone. Njegova otkupna klauzula trenutno iznosi 170.000.000 evra, a pošto saradnja bude nastavljena ona skače na nedodirljivih 400.000.000. Sa te strane, dakle, Španci su potpuno zaštićeni.

Uprave Barselone i Dortmunda značajno su popravile odnose posle "hladnog rata" koji se dogodio zbog Usmana Dembelea i "skrivanja nekih detalja o igraču", za šta su Katalonci optužili nemački klub. Deluje da Barsa i Dortmund ponovo imaju zajednički interes. Teško je posle slučajeva Džejdona Sanča i Ašrafa Hakimija i zamisliti bolju sredinu za preobraženje supertalenata u prave mlade superzvezde. Jasno je da tu Španci vide svoju računicu... S druge strane, Mlioneri su svesni da će vrlo teško zadržati Sanča i da im je zamena potrebna pod hitno. Čak i da ostane još godinu dana, idućeg leta sigurnoi odlazi, pošto mu ugovor ističe 2022. i Borusija će morati da ga proda.

Po igračkim karakteristikama Ansu Fati apsolutno se uklapa u ono čemu Dortmund teži. Brzina, tehnika, pokriva sve pozicije u navali. Mlad i gladan uspeha. 

Naposletku, epizoda ili dve u Bundesligi mogle bi savršeno da koriste i trećoj strani - samom igraču. Bundesliga je idealna za "bildovanje" ne samo statistike, već i samopouzdanja. Pogotovo kada igrate u Bajernu ili Dofrtmundu. Minuti bi mu bili zagarantovani, a imajući u vidu kvalitet koji je već nagovestio, ne bi izostao ni ozbiljan učinak. 

I svi zadovljni.

A posle šta bude. Dortmund je odavno navikao da ostaje bez najboljih. Navikao bi se i na život be Fatija...

Foto: Reuters

Najnovije vesti


×