{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Gazidis obećao Rangniku lep budžet, plus - sve što zaradi od prodaje može da potroši

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 4
Nemac je svakim danom sve bliže Milanu...
Gazidis obećao Rangniku lep budžet, plus - sve što zaradi od prodaje može da potroši

I kad mu sve ide naopako. I kad padne na mnogo niske grane. Kad godinama ne igra ni Ligu šampiona ni ozbiljnu ulogu u Seriji A - Milan je medijski atraktivan. A atraktivan je i za najpoznatije stručnjake Evrope.

Mesecima unazad priča se o mogućnosti da trenutno najpoznatiji nemački fudbalski stvaralac Ralf Rangnik preuzme kompletan sportski sektor Rosonera i sedmostrukog prvaka Evrope povede ka izlazu iz mračnog tunela u koji je zabasao.

Gazeta delo Sport danas "odgovorila" je na spekulacije od pre nekoliko dana da su pregovori naglo usporili i donela informaciju da je Eliot grupa pred Rangnika izašla sa ponudom: 75.000.000  evra za nove igrače u narednom prelaznom roku.

Podsetimo, italijanski mediji pisali su da u Milanu polako gube strpljenje i da Lučano Spaleti polako preuzima ulogu favorita za novog trenera, međutim Gazeta sve to demantuje i tvrdi da ličćni uslovi nisu problem, već da se vode završni pregovori između kluba (Ivana Gazidisa) i Rangnika baš oko budžeta za narednu sezonu. Problem, dodaje ovaj list, nije čak ni uslov Nemca da sve sportske sektore ima pod svojom ingerecijom. Čak i omladinsku školu. 

Adut Milana uz ovih 75.000.000 evra trebalo bi da bude odluka Gazidisa da sve što zaradi na prodaji igrača za koje proceni da su višak ili neodgovarajući za njegov sistem, Rangnik može da doda na početni budžet i neometano pazari po svojoj volji. 

Gazeta još piše da da je odlazak iz kluba Paola Maldinija pitanje trenutka, te da zamene za njega i Zvonimira Bobana neće biti angažovane. A to znači samo još jednu potvrdu - Ralf Rangnik iznad sebe ne bi imao nikoga kada je u pitanju sportski sektor. 

U prevodu, potpuna kontrola nad klubom.

Rangnik je, podsećanja radi, idejni tvorac svih Lajpcigovi uspeha poslednjih godina, udario je temelje kluba koji je nastao pre deset godina. Emil Forsberg, Lukas Klosterman, Marcel Zabicer, Jusuf Poulsen, Jozua Kimih, Marcel Halstenberg, Nabi Keita, Timo Verner, Dajot Upamekano, Ibrahima Konate... Samo su neka od imena koja je za, manje-više mali novac, doveo u Lajpcig. Računajući i one koji su otišli, poput Nabija Keite, svi zajedno danas vrede više od POLA MILIJARDE EVRA.

Pre Red Bula ovaj stručnjak velike stvari uradio je i sa Hofenhajmom, još jednim klubom koji je praktično sam izgradio. Od nule.

Baš iz tog razloga mnogi smatraju da je Ralf Rangnik pravi čovek za Milan.

Za Milan u ovakvoj situaciji...

Najnovije vesti


×