{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Gazda PSŽ-a proglašen krivim zbog štelovanja TV prava

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 1
U isto vreme oslobođen optužbe za mito...
Gazda PSŽ-a proglašen krivim zbog štelovanja TV prava

Švajcarski tužioci danas su proglasili krivim vlasnika Pari Sen Žermena Nasera Al-Kelaifija za podstrekivanje Žeroma Valkea da krši zakon. Naime, bivši generalni sekretar Fife na Al-Kelaifijevo insistiranje pomogao je dodeli televizijskih prava beIN TV mreži, čiji je vlasnik katarski biznismen. Optužbe se odnose na prava prenosa utakmica Kupa konfederacija 2017. i Svetskog prvenstva 2018. u Rusiji.

Istraga je počela pre dve godine. Švajcarske vlasti su ustanovile da postoje zloupotrebe od strane beIN-a, odnosno da je Al-Kelaifi podmićivao Valkea kako bi njegova televizijska kuća dobila prenose.

Ipak, optužbe koje su vezane za mito odbačene su.

Posle optužbe Al-Kelaifi je rekao da nikada nije bilo dokaza za to, ali da sada on sprema kontra tužbu:
“Oslobođen sam svih optužbi koje su vezane za mito, slučaj je odbačen i niko nema prava žalbe. Iako sam sarađivao sa vlastima tokom postupka, iz ove istrage konstanto su curele dezinformacije koje su rušile moj ugled. Iz tog razloga pokrenuo sam krivičnu prijavu protiv švajcarskih vlasti“.

Prema optužnici, Al-Kelaifi kao i još jedan neidentifikovani muškarac podstrekivali su Valkea kako bi im stvorio prednost da lakše dođu do prenosa mečeva Svetskog prvenstva i Kupa konfederacija. Takođe, zanimljivo je da Švajcarci ne smatraju za mito to što je Al-Kelaifi iznajmljivao Valkeu luksuznu vilu na Sardiniji u periodu od 18 meseci, a da je to vlasnika PSŽ-a koštalo oko 1.800.000 evra.

Najnovije vesti


×