{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Fulam odbio 20.000.000 evra za Mitrovića od Španaca, samo jedan klub je voljan da sve plati

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 7
Ništa od selidbe na Pirineje
Fulam odbio 20.000.000 evra za Mitrovića od Španaca, samo jedan klub je voljan da sve plati

Betis je žarko želeo Aleksandra Mitrovića, ali je morao da odustane.

Prethodnih nekoliko dana su vladali intezivni pregovori na relaciji Sevilja – London koji su završeni i poslednjom ponudom za Srbina koja je odbijena. Betisov maksimum je bio da ponudi Fulamu 20.000.000 evra za srpskog reprezentativca. Plus još nekoliko miliona kroz bonuse i plus procenat od naredne prodaje. Ipak, Ostrvljani su se zahvalili jer insitiraju na fiksnom obeštećenju od 30.000.000 evra.

Tako je priča o Mitrovićevom eventualnom transferu u Betis završena, a Španci su se okrenuli drugoj meti. Reč je o Borhi Iglesijasu koji je sličan tip napadača, a prethodne sezone je eksplodirao u dresu Espanjola. Ima fiksnu otkupnu klauzulu od 28.000.000 evra koju će Betis rado paltiti.

Zašto nisu hteli da plate toliko za Mitrovića?

Zbog plate.

Mitrović u Fulamu zarađuje 4.000.000 evra po sezoni dok je Borhina plata oko 1.000.000 evra. Doduše, i Borhina cena je skočila, ali bi pristao da igra za duplo više od onoga što ima u Espanjolu. To je opet duplo jeftinije od onoga što bi zarađivao Mitrović. Iako mu Espanjol nudi produžetak saradnje, a Everton mu nudi platu od 3.000.000 evra godišnje. Zato je pristao na Betisovu ponudu i trebalo bi da potpiše ugovor na četiri godinu uz opciju za petu. Jeste da je plata manja nego što bi mu bila u Evertonu, ali ostaje u svojoj zemlji i ligi koju poznaje, a život u Sevilji i Liverpulu ne može da se predi.

Šta sada za Mitrovića?

On je i dalje želja premijerligaških klubova poput Vest Hema, Evertona, Sautemptona, Kristal Palasa... Ali konkretne ponude nisu stigle. I za njih je preskupo ono što Fulam traži.

Doduše, lokalni mediji iz Sevilje javljaju da postoji klub koji je spreman da plati sve što traže i Fulam, i Mitrović. Tokom pregovora, čelnicima Betisa je rečeno da kineski Peking Guam nudi 30.000.000 evra za obeštećenje i još bolju platu za srpskog reprezentativca. Međutim, on to još nije prihvatio jer se nada ostanku u Premijer ligi.

(FOTO: Reuters)

×