{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Fudbal života Nemanje Gudelja – gazda Sevilje, kralj dodavanja Liga Evrope

Komentari: 6
Strašne brojke reprezentativca Srbije
no_image.png

Nije baš Kina pretposlednja ili poslednja stanica u karijeri. Kada se reprezentativac Srbije Nemanja Gudelj odlučio da pojača redove Tjanđin Tede bilo je komentara da je završio sa ozbiljnim igranjem fudbala. Međutim, tako nije mislio čuveni sportski direktor Sevilje Monći, koji je iskoristio sve svoje veze kako bi došao do potpisa rođenog Beograđanina, nekadašnjeg igrača Ajaksa.

Doduše, Nemanja Gudelj nije odmah imao važnu ulogu u sistemu Đulena Lopetegija. Ali trenutno je iskusni zadnji vezni gazda tima iz Andaluzije. Novinari iz Sevilje ga nazivaju gazdom Lopetegijovg tima, poseban akcenat stavljajući na njegove partije protiv Kluža i Hetafea. Na tim mečevima Gudelj je igrao na poziciji osmice i bio pokretač gotovo svih napada Sevilje.

Tim sa Sančez Pishuana se pošteno namučio kako bi eliminisao prvaka Rumunije. Klužu je poništen i pogodak za prolaz u narednu rundu Liga Evrope, ali je Gudelj odlično obavio posao.
"Tokom mog detinjstva Gudelj je igrao u Holandiji. To što je uradio u karijeri dovoljno govori o njemu kao igraču. On je pouzdan, izuzetno fizički jak momak, jako koncentrisan i fokusiran na igru. Stekao je iskustvo, tako da Sevilja ima sjanog igrača u svojim redovima“, rekao je prvotimac Kluža Damjan Đoković.

Gudelj je trenutno najprecizniji dodavač Liga Evrope. Pokušao je 780 puta da uposli saigrače i čak 741 puta bio uspešan, što je procenat od 95 posto tačnih dodavanja. Koliko je to zaista dobar podatak najbolje govori to što je prvi pratilac srpskog internacionalca Teo Kopmajners iz Az Alkmara sa 594 pasa, dok je na trećem mestu Bazelov Eraj Komert sa 459. Dakle, skoro 150 uspešnih pasova deli prvog i drugog, a skoro 300 prvog i trećeg. Nije to malo.

(FOTO: Reuters)

Najnovije vesti


×